Aktualno

Evo kome se obratiti ako ste žrtva ili svjedok kaznenog djela

zrtve kaznenih djela1

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima započela je 01. srpnja 2015. godine s provedbom projekta “Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške”, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške. Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta OCD-a za pružanje sveobuhvatne podrške žrtvama i svjedocima Hrvatske gdje je sustav podrške nedostatno razvijen ili ne postoji.

S obzirom da Dubrovačko-neretvanska županije nema osiguranu adekvatnu i sveobuhvatnu podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja, brojni su građani zakinuti u ostvarivanju svojih zakonskih prava te se nemaju kome obratiti za pomoć. Stoga je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima usmjerena na uvođenje sustava sveobuhvatne podrške u Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA-Dubrovnik kako bi se osigurala dostupnost emocionalne podrške i informacija svim građanima koji se nalaze u ulozi žrtve ili svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je, kroz specijalizirane edukacije i radionice, osposobila volontere Regionalnog centra za gradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA-Dubrovnik za pružanje emocionalne podrške, informiranje građana o pravima žrtava i oštećenika, osnaživanje građana u potrebi, pomoć pri ispunjavanju obrasca za novčanu naknadu te pružanje informacija o institucijama koje mogu više pomoću u konkretnom slučaju.

Pozivaju se svi građani, koji se nađu u ulozi žrtve ili svjedoka kaznenih djela i prekršaja, da se obrate s povjerenjem na besplatni broj Nacionalnog pozivnog centra 116 006 kako bi dobili sve potrebne informacije o ostvarivanju svojih prava na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist