Sport

EUROPSKO PRVENSTVO Bravo ‘Barakude‘, imamo broncu!

vaterpolo reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni. U subotu navečer slavili su protiv Italije sa 10:8 (4:0,3:5, 2:1, 1:2).

Brončano odličje u Dubrovnik donose Jugaši Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Xavi Garcia, a s njima stižu i bivši Jugaši Marko Bijač i Andro Bušlje! Uz njih, broncom su se okitili Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Ivan Marcelić te također bivši Jugaš Josip Vrlić. Njih je do novog odličja vodio bivši igrač i pomoćni trener Juga Mile Smodlaka, koji je sjajno zamijenio Ivicu Tucka nakon što je hrvatski izbornik isključen u polufinalu protiv Srbije.

Hrvatska je prva povela, pogotkom Jokovića, a prednost je podebljao Garcia. U oba slučaja zgoditak je pao nakon talijanskog isključenja. Potom odlična igra u obrani pa novi pogodak. Drugi gol Garcie 44 sekunde do kraja prve četvrtine za 3:0, a pola minute kasnije Fatović se našao u kontranapadu te spremio loptu iza Del Lunga za lijepih 4:0.

Početkom druge četvrtine Presciutti smanjuje na 4:1 s igračem viška, a potom Figlioli pogađa s vanjske pozicije za 4:2. Uzvraća s druge strane Bušlje, koji pogađa s vratnice, koristi igrača više za 5:2. Potom Lončar na lijepo dodavanje Fatovića prebacuje talijanskog vratara za novih +4. Bivši igrač Juga Renzuto smanjuje na 6:3, a s druge strane odjurio je u kontru Fatović za svoj drugi pogodak na susretu (7:3). Gallo potom smanjuje, nakon što mu se u ruke odbila lopta koju je obranio Bijač, a Molina s vanjske pozicije pogađa za 7:5.

Treću smo četvrtinu otvorili sjajnom obranom Bijača te trećim pogotkom Fatovića, koji je lobao vratara Del Lunga za 8:5. Sredinom treće četvrtine kapetan Bušlje drugim pogotkom diže na novih +4, a Di Fulvio koristi igrača više za 9:6.

Na početku četvrte četvrtine Garcia je dobio crveni karton, ali naši uspijevaju obraniti dva igrača manje. Nakon tri i pol minute igre Lončar je precizan za 10:6, a do kraja susreta Talijani su s dva gola uspjeli popraviti rezultat na 10:8, pogodili su Di Fulvio i Gallo.

‘Lolo’ Fatović pvi je strijelac Hrvatske s 3 pogotka protiv ‘Settebella’, dvaput su precizni bili Lončar i Bušlje, a jednom Joković, Buljubašić i Garcia, dok je vratar Bijač skupio osam obrana.

Podsjetimo, u finalu se od 22.30 sastaju domaćin Španjolska i branitelj naslova Srbija.

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist