Zanimljivosti

„EU 28: znanost, lijekovi, zdravlje“

Farmaceutska industrija

„EU 28: znanost, lijekovi zdravlje“ naziv je međunarodne konferencije koja će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. svibnja održati u dubrovačkom Hotelu Palace.

Cilj konferencije je pružiti pregled europskog zakonodavstva o lijekovima te potaknuti razmjenu znanja, dijalog i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka iz regulatornih tijela i farmaceutske industrije na području regulative lijekova.

Konferencija će obuhvatiti brojne stručne teme kao što su pretpristupni izazovi za Hrvatsku na području regulative lijekova, dosadašnja dostignuća HALMED-a tijekom razdoblja prije pristupanja Hrvatske EU, načini odobravanja novih lijekova, nova europska farmakovigilancijska regulativa, plan upravljanja rizicima u farmaceutskoj industriji, funkcioniranje inspekcije na prostoru Europske unije te digitalne promjene.

Ova konferencija je ujedno nastavak prethodnih EMA-inih konferencija održanih 2007. godine u Splitu, 2008. godine u Rijeci i 2011. godine u Zagrebu pod nazivima „Zakonodavstvo za lijekove – hrvatski put ka članstvu u EU“, „EU regulatorna mreža – Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku“ i „Unapređivanje sigurnosti pacijenta u Europi“.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici državne uprave, javnog sektora i farmaceutske industrije iz zemalja članica EU, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Kosova.

Ovaj skup zajednički organiziraju Europska agencija za lijekove (EMA) i Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), a pokrovitelji su Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske.

Konferencija je organizirana uz potporu IPA programa Europske unije (Instrumenti za pomoć u pretpristupnom razdoblju, Instruments for Pre-Accession Assistance programme) koji, između ostalog, potpomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist

Ljetni robotički kamp za cure kreće od utorka!

Dulist