Kultura

EPIDAURUS TEATAR Za autorsku predstavu Ksenije Prohaska tražila se stolica više

epidaurus teatar naslovna

Epidaurus teatar je i ove godine oduševio mnogobrojnu cavtatsku publiku. Za autorsku predstavu Ksenije Prohaska tražila se stolica više u Domu kulture Cavtat. Komediju ‘A odakle ste Vi, gospođo?’ izveli su pred više od stotinu gledatelja Ksenija Prohaska i Marjan Nejašmić Banić.

Publika se tijekom predstave naročito povezala s mladim psihijatrom doktorom Mucićem, odnosno Marjanom Nejašmićem Banićem. Njihova dinamična rasprava u kojoj od obične glavobolje dolazimo do kompleksnih likova koji se unutar Ksenije Prohaska svi odreda pitaju ‘Tko ne bi volio biti prihvaćen?’, sve kroz sjajan, životni humor, teatar je kojeg bismo češće trebali i morali vidjeti.

Predstava je, podsjetimo, nastala pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, uz svesrdnu pomoć Ane Tonković, a radi se o britkoj dvosatnoj komediji koja oduševljava publiku diljem Hrvatske.

Glumica, prvakinja splitskog HNK Ksenija Prohaska četvrti se put vratila u Cavtat u sklopu Epidaurus festivala, a publika se sjeća njenih emocionalnosti i energije kroz osebujne, moćne ženske likove koje je utjelovila – Marlene Dietrich, Clara Schumann i Edith Piaf, koje ujedno izvodi i na nekoliko jezika. I ovog je petka, zajedno s mladim kolegom Marjanom Nejašmićem Banićem, izazvala salve smijeha, dug aplauz i ovacije publike. Za iduće izdanje Epidaurus Cavtat teatra najavila je i moguću novu suradnju i to s našom priznatom glumicom Milkom Podrug Kokotović, uz duhovitu opasku – ako ju nagovori!

 

Pročitajte još

[FOTO] Vinarske i vinogradske teme u Putnikoviću

Dulist

[FOTO] Virtuoznost kvarteta Arod oduševila publiku u Dvoru

Dulist

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist