Sport

Elvis Fatović: Moja Australija s nikim ne ide ‘spuštenih gaća’

jug fatovic vaterpolo 0948

Izbornik australske vaterpolske reprezentacije Elvis Fatović boravi u Dubrovniku.

Doveo je svoju momčad na pripreme pred predstojeći finalni turnir Svjetske lige u Dubaiju. Bivši Jugov vaterpolski as i trener u svom se stilu ozbiljno uhvatio posla, s konačnim ciljem da ‘Aussie Sharks’ ostvare što bolji plasman na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. O Australiji, njihovom i našem vaterpolu, ali i Jugu, Primorju razgovarali smo s legenradnim Cavtaćaninom.

U Dubrovniku ste na višednevnim pripremama s reprezentacijom. Kako ste zadovoljni Vi i Vaša momčad s uvjetima boravka?
I lani smo prve prekomorske pripreme održali u Dubrovniku. Tada su se svi oni oduševili, od smještaja do bazena. To mi je zapravo olakšalo odluku za sve iduće pripreme. Dubrovnik će uvijek biti naša polazišna točka iz razumljivih razloga.

Kakva su očekivanja i izgledi od nastupa na završnici Svjetske lige u Dubaiju?
U odnosu na Svjetsko prvenstvo, na Svjetskoj ligi bit ćemo oslabljeni. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača. Naš kapetan, o čijem se transferu u Jug lani puno govorilo, Rhys Howden slomio je koljeno u prijateljskom ragbi meču s obitelji i rodbinom tako da je on van bazena šest mjeseci. Uz njega, i jedan nam se centar vratio ozlijeđen iz Mađarske. Međutim, ove godine nemamo neke nenormalne imperative. Ipak Svjetska liga nije na razini Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva, ali sigurno da s nikim nećemo ići ‘spuštenih gaća’. Na pripremama dosta radimo na našim prednostima, plivanju i fizičkom dijeu. Još uz neke taktičke ideje, pokušat ćemo svakoga iznenaditi.

Kako gleda na događanja oko Juga iz ‘Down under’ perspektive, te koje su mu ambicije s Australcima pročitajte u našem tiskanom izdanju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist