Grad

ELEKTROJUG: Ne možemo utjecati na vremenske neprilike, radimo na modernizaciji mreže

struja komolac mrak

Elektrojug Dubrovnik obratio se javnosti priopćenjem vezano za, kako navode jučerašnji kratkotrajni prekid opskrbe električnom energijom Komolca. Podsjetimo, stanovnicima ovog gradskog naselja je dozlogrdilo budući da već godinama upozoravaju nadležne službe Elektrojuga s problemom opskrbe ovog gradskog naselja, o čemu je DuList jučer pisao. Istaknuli su kako oni ‘nisu građani drugog reda’ kako ih ‘tretiraju iz Elektrojuga’.
Što o svemu govore iz Elektrojuga donosimo u nastavku:
– Sinoćnji kratkotrajni prekid opskrbe električnom energijom šireg područja naselja Komolac te Knežice i Bosanke uzrokovan je oštećenjem na 10kV dalekovodu Komolac selo – Knežica kojeg je izazvala orkanska bura. Prekid se dogodio u 19:30, a šire područje naselja Komolac ponovno je dobilo električnu energiju već u 20 sati, dok je opskrba Knežice i Bosanke nastavljena 18 minuta kasnije, što je isključivo rezultat pravovremene reakcije dežurne službe i dispečerskog centra Elektrojuga.

Vrijedi istaknuti kako je ista vremenska nepogoda bila uzrok sinoćnjeg zatvaranja Mosta dr. Franja Tuđmana za sav promet te zatvaranja dubrovačke zračne luke. Na vremenske neprilike Elektrojug ne može utjecati, ali naše službe trude se svaki kvar u najkraćem mogućem roku ukloniti i omogućiti nesmetanu opskrbu električnom energijom.

Što se tiče prozivki pojedinih stanovnika za nebrigu prema Komolcu, moramo istaknuti kako je upravo naporima naših djelatnika nedavno riješen dugogodišnji problem napajanja predjela Čajkovica, koji je od početka prosinca spojen na niskonaponsku mrežu. No Elektrojug nije komunalna tvrtka Grada Dubrovnik, kao što se u priopćenju netočno navodi u kontekstu plaćanja naknada, već je dio HEP Operatora distribucijskog sustava, a samim time i HEP d.d., dakle državna tvrtka kojoj su svi naši kupci jednaki, bez obzira na mjesto stanovanja ili ikakve druge okolnosti.

Upravo zato na cijelom području Komolca, kao i svim ostalim dijelovima grada i županije pod nadležnošću Elektrojuga Dubrovnik, konstantno se vrši zamjena dotrajale opreme i modernizacija cjelokupne mreže, s ciljem što kvalitetnije opskrbe svih kupaca – ističu iz Elektrojuga Dubrovnik.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist