Aktualno

EKOLOŠKA KATASTROFA Cijela cavtatska vala prekrivena naftom!

Cavtat

Jučer u popodnevnim satima u cavtatskoj vali dogodila se ekološka katastrofa, nakon što je s još uvijek nepoznate brodice ispuštena neutvrđena količina nafte, a potom se počeo širiti i smrad koji je uzbunio Cavtaćane.

– Zaprepašteni smo i iznenađeni svime što se događa, posebno neodgovornošću nadležnih. Izvijestili smo Lučku kapetaniju i Centar 112. Imamo i mi branu za izljeve, ali čekamo da se pozove brod tvrtke CIAN koja se bavi sanacijom ovakvih izljeva – kazao nam je pročelnik za komunalne poslove u Općini Konavle Božo Lasić, dodavši kako je bitno utvrditi krivca za ovaj incident.

– U tijeku je očevid i organizacija sanacije. Nismo sigurni je li riječ o nafti ili ulju. Zasad vam ne mogu reći ništa više od toga, za više informacija javite se našoj glasnogovornici u Ministarstvu pomorstva – kazao nam je lučki kapetan Mato Kekez iz Lučke kapetanije Dubrovnik.

Antun Banovac iz Lučke uprave ističe kako se smrad osjetio oko 17.30 sati nakon čega je uočena mrlja koja je kanalom stigla do lučkog područja kojim upravlja ŽLUD Cavtat.
– Svi peru ruke i prebacuju lopticu. Mi smo obavijestili Lučku kapetaniju u Cavtatu koja je trebala izvršiti očevid i napraviti zapisnik. Trebate znati da se u ovom slučaju preklapaju nadležnosti ŽLUD-a i Lučke kapetanije, jer se naftna mrlja proširila i na plovni put i na pomorsko dobro – kazao nam je Banovac.

Iz tvrtke CIAN potvrdili su nam kako još uvijek nisu obaviješteni o situaciji u Cavtatu.

Pročitajte još

Dubrovački HGSS-ovci sudjelovali u spašavanju paraglajdera na Biokovu

Dulist

Četiri sveučilišna odjela postaju fakulteti!

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist