Zanimljivosti

Edukativni program „Priprema, pozor, zdrav život!“

radionice2

Povodom Međunarodnog dana pješačenja 15. listopada i Svjetskog dana hrane 16. listopada, Prirodoslovni muzej Dubrovnik je osmislio dvodnevni edukativni program  „Priprema, pozor, zdrav život!“

Cilj Međunarodnog dana pješačenja je izvesti što veći broj ljudi u prirodu kako bi se razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja sredine, ali i svijest o potrebi kretanja kao najjednostavnijeg načina unaprjeđenja zdravlja. Tijekom prvog dana učenici Osnovne škole Lapad su se pod vodstvom profesora biologije Ivana Cikatića i Suzane Stanković, muzejske pedagoginje na zamjeni, popeli na vrh Velike Petke. Ovim izletom malim rekreativcima je skrenuta  pozornost na važnost povratka čovjeka prirodi, njenom ekološkom očuvanju, s ciljem da pješačenje  i druženje u prirodi postane svakodnevni stil života.
Edukativni projekt  nastavljen je idućeg dana u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik radionicom „Recept za zdrav život“. Učenici sedmih razreda Osnovne škole Lapad su kroz kratku prezentaciju naučili kako prepoznati načela zdrave prehrane i stvoriti pravilne prehrambene navike, nakon čega su pristupili izradi piramide zdravog načina života. U „Natječaju za naj sendvič“ učenicima je ponuđen izbor različitih zdravih i nezdravih namirnica za izradu sendviča. Uz demonstraciju i praktičan rad učenicima se ukazalo na važnost pravilnog izbora namirnica i odnosa prema zdravlju i tjelesnoj težini.
 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist