Grad

Dvorana OŠ Montovjerna polako poprima svoj konačni izgled!

Montovjerna Dvorana Izgradnja

Dvorana Osnovne škole Montovjerna polako poprima svoj konačni izgled – pohvalio se gradonačelnik Mato Franković na svom Facebooku, a čini se kako radovi u OŠ Montovjerna i izvan dvorane idu punom parom.

Dvodijelna športska dvorana, koja je ukopana za visinu jedne etaže što, kako se navodi u glavnom projektu, smanjuje njen vanjski volumen i omogućuje pristup na krov dvorane sa zadnje etaže škole. Uz nju su smještene sve prateće prostorije i za školu i za dvoranu poput svlačionica, muških i ženskih, između kojih su praonice, a tu su i strojarske prostorije, ali i već spomenuti tunel za izlaz na igralište.

Kako se navodi u glavnom projektu, dvodijelna sportska dvorana je djelomično ostakljena prema unutarnjim prostorima škole čime joj se osigurava kvalitetnije prirodno osvjetljenje preko atrija i vizualna komunikacija sa školskim prostorom. Krov dvorane se koristi kao dodatni školski vanjski prostor koji nadomiješta zelene površine i vanjske prostore sada zauzete povećanjem škole. Prateći prostori dvorane smješteni su u podrumu te imaju izravnu vezu s postojećim vanjskim terenima na sjeveru. Gospodarski prostori su smješteni dijelom u podrumu, a dijelom u prizemlju (kuhinja) gdje se nalaze uz planirani gospodarski kolni ulaz s istoka. Dvorana će, sasvim je sigurno, zadovoljiti školske potrebe, a na pitanje hoće li se koristiti i za izvanškolske aktivnosti, pročelnik Todorovski ističe kako će o tome odlučiti škola. No, kako navodi zamjenik šefa gradilišta Krunoslav Išlić, pod dvorane imat će FIBA certifikat, što znači da će se u njoj moći igrati svi sportovi. I u sportskoj dvorani te popratnim prostorijama naišli smo na visoku fazu završenosti završnih radova.

Podsjetimo i to kako smo, tijekom obilaska radova u OŠ Montovjerna u studenom prošle godine, saznali i to kako će sama škola u prizemlju imati i veliki atrij u staklu, što će osiguravati dosta dnevnog svjetla, te ukupno 16 učionica, odnosno škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, osam nižih i osam viših. Između svih učionica su zajednički kabineti, a učionice će biti opremljene i pametnim tablama.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist