Grad

DURA jedina hrvatska razvojna agencija u EURADA-i

dura eurada

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA početkom 2016. godine  pridružila se članstvu mreže europskih razvojnih agencija EURADA (European Association of Development Agencies) sa sjedištem u Bruxellesu.

EURADA ima za cilj promicanje rada svojih članica te je potpora za  projekte koje članice  pripremaju. Također,  posreduje u kreiranju partnerstva te promoviranju  primjera dobre prakse razvojnih projekata.

Udruženje danas broji 83 članice u dvadeset i jednoj državi, a u koje se s članstvom DURA-e, priključila i Hrvatska, budući da je DURA prva i jedina članica s područja RH.

Andrea Novaković, direktorica DURA-e, kao predstavnik članstva pozvana je na radni sastanak koji se održao 24. veljače 2016. godine u Bruxellesu, a na kojem su se ugovarale projektne suradnje na nadolazećim transnacionalnim natječajima iz EU fondova.

Tom prigodom dogovoreno je osam potencijalnih projekata za područje Grada Dubrovnika i njegovih ustanova na temu povezivanja u klastere, poticanja poduzetništva, razvoja kulturne baštine kroz turizam, zdravstva, pametnog grada te zapošljavanja mladih.

Novaković je tom prigodom predstavila i projekt Grada Dubrovnika koji se tiče revitalizacije austrougarske baštine REVITAH, a koji se priprema za prijavu na EU program Središnja Europa. Fokus projekta za dubrovačko područje je otok Lokrum i Maksimilijanov samostan.

Također, dobrodošlicu u članstvo zaželio je aktualni predsjednik EURADA-e Stanislaw Ginda, koji je ujedno iskazao i interes priključenju projektu REVITAH .

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist