Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Završni koncert u Kneževu dvoru

page zavrsnica dubrovnik u pozno ljeto

Završni koncert 11. izdanja festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ održat će se večeras, 14. rujna, u Kneževu dvoru s početkom u 21:00.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Pavle Zajcev, dok će kao solist nastupiti pijanist Andrey Gugnin – navode organizatori te dodaju kako su na programu djela Čajkovskog i Mendelssohna. Najprije, jedan od najpoznatijih klavirskih koncerata, Prvi klavirski koncert P.I. Čajkovskog, a potom Mendelssohnova Simfonija br. 3, op. 56 (Škotska).

Pavle Zajcev, priznati violončelist i izvanredni profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, redovni je suradnik Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Za Koncert za violončelo i gudače Pavla Dešpalja koji je snimio sa Simfonijskim orkestrom HRT-a nagrađen je Porinom za najbolju izvedbu.

Banner 300x250 DU 1

Andrey Gugnin pripada krugu najtraženijih pijanista mlađe generacije u svijetu, a redovito nastupa na pozornicama kao što su Musikverein u Beču, Carnegie Hall u New Yorku, dvorana Abravanel Hall u Salt Lake Cityju, Sydney Opera House, Eastman School of Music, Royal Festival Hall u Londonu.

Pročitajte još

Naša operna diva Dubravka Šeparović Mušović briljirala kao Judita

Dulist

[FOTO] Držićev ‘Arkulin’ premijerno izveden na Velikoj sceni KMD-a

Dulist

DONACIJSKI RECITAL Naira Asatryan za malenog Lukasa

Dulist