Aktualno

Dubrovnik je turistički prvak Hrvatske!

nagrada turizam 01

Grad Dubrovnik turistički je prvak Hrvatske. Vrijednu nagradu je iz ruku premijera Zorana Milanovića u Zadru na Danima hrvatskog turizma primio gradonačelnik Andro Vlahušić.

Dubrovnik je vrijednu titulu odnio u konkurenciji Zagreba i Zadra, a ujedno je osvojio i nagradu za najbolju veliku destinaciju u konkurenciji Krka i Zadra.
 
Inače, razloga za slavlje ima i Cavtat, koji je proglašen za najbolju malu destinaciju na Jadranu. Nagradu za najbolju srednju destinaciju odnio je grad Split, a za najbolju kontinentalnu destinaciju grad Zagreb.
 
Slavit će večeras i u dubrovačkom Hotelu Excelsior, koji je nakon jučerašnje nagrade za najbolji veliki hotel s 5 zvjezdica, u petak navečer osvojio i nagradu hotel godine, i to u konkurenciji s još dva dubrovačka hotela, Hilton Imperialom i The Pucić Palaceom.
 
Nagrada za najbolju plažu u Hrvatskoj pripala je plaži Solaris (u konkurenciji je bila i plaža Šunj na Lopudu), marina godine je Marina Frapa u Rogoznici (u konkurenciji s ACI marinom Dubrovnik), a kamp godine Bi Village u Fažani.
 
Posebno nagradu za promociju Hrvatske dobio je nogometaš Bayern Munchena Mario Mandžukić, posebnu nagradu za uspješno provedenu sezonu dobila je Eskadrila transportnih helikoptera iz Divulja, a dodijeljene su i posebne nagrade „Anton Štifanić“ (Tulio Fernetić kao pojedinac, HGSS i Muzej grada Vukovara kao institucije i udruge te za životno djelo Anđelko Leko iz tvrtke HUP Zagreb.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist