DuList IN

‘DUBROVNIK JAZZ OUTBREAK’ Vrhunski jazz glazbenici ovog vikenda u Lazaretima

jazz outbreak

Dubrovački Lazareti ovog vikenda postaje epicentar hrvatske jazz scene. Od 10. do 12. studenog 2023. po treći put se održava Dubrovnik Jazz Outbreak festival! Sinoć je održana „Izložba koja se sluša“: slušaonica i izložba omota odabranih jazz vinila iz zbirke gospara Marija Polzera, a nastupio je i Matija Dedić Trio s programom pod nazivom „25/50“.

Program drugog dana festivala, u subotu 11. studenog, otvara Joe Kaplowitz Quartet koncertnom promocijom albuma „The Keyboard Extravaganza“ u 19:30 sati. Slijedi koncertna promocija albuma „Hold On“ seksteta B’s FUNstallation u 21 sat. Ostatak večeri rezerviran je za jam session, otvoren za sve.

Posljednju festivalsku večer (12. studenog) počinjemo u 19:30 sati koncertnom promocijom albuma „Music For Standing/Music For Kneeling“ Tin Džaferović Quarteta. Potom će, u 21 sat, svoj prvi autorski album „Strange Beauty“ izvesti Davor Doležal Quartet. Za kraj festivala predviđen je otvoreni jam session.

U suradnji s udrugom Dubrovnik 33/45 kao popratni program smo organizirali u subotu i nedjelju od 17:30 sati u lađi IV sajam jazz vinila i jazz slušaonice.

Banner 300x250 DU 1

Ulaznice će se moći nabaviti u Lazaretima, od 8. studenog nadalje po cijeni od 7 € / 52,74 kn za dnevne ulaznice odnosno 17 € / 128,09 kn za trodnevne ulaznice. Za vrijeme festivala blagajna će se otvarati jedan sat prije izvedbe.

Festival organizira Dubrovačka baština d.o.o., uz potporu TZ grada Dubrovnika. Vrhunski hrvatski jazz glazbenici i ove će godine imati priliku dubrovačkoj publici predstaviti svoje najnovije autorske albume, a popratni program posvećen je jazz vinilima.

Pročitajte još

ZAGORSKA TRADICIJA NA JUGU Štrukle obitelji Kos u Verandi

Dulist.hr

VEČERAS U LAZARETIMA Legendarni Kojoti i Mate Granfarola

Dulist

Što donosi novi kino tjedan? Pogledajte!

Dulist