Aktualno

Dubrovnik ceste kupile kamenolom Mironju

primorje kamenolom mironja8243

Na današnjoj javnoj dražbi GP Dubrovnika u stečaju tvrtka Dubrovnik ceste d.d. kupile su kamenolom Mironju, zemljište u Poduzetničkoj zoni Ston, izminirani materijal te jedan dio zemljišta na Mironji za oko 9 milijuna i 166 tisuća kuna.

Podsjetimo, Dubrovnik ceste su se za Mironju prije nekoliko godina natjecale s tvrtkom Obšivač, kada su izgubile jamčevinu od milijun i 784 tisuće kuna, zbog čega je bivši direktor Mario Benić kazneno prijavljen za nesavjesno gospodarsko poslovanje.

– Ovim iznosom uspjet ćemo platiti još 20 posto potraživanja radnika. Dosad smo im isplatili oko 65 posto potraživanja, a do proljeća računamo namiriti radnike u potpunosti. Mogu reći da je ovo veliki uspjeh u vođenju stečajnog postupka – kazao je Dragan Josip Knežević, stečajni upravitelj GP Dubrovnika.

-Smatramo kako je ovaj strateški poslovni potez u potpunosti opravdan te ga podržavamo jer znamo da je kupovina „Mironje“ tj. osiguravanje vlastitog izvora kamenih materijala na ovom području, jedan od uvjeta za opstanak društva Dubrovnik ceste d.d. i sigurnost zaposlenika.
 
Isto tako, pokretanje eksploatacije na području „Mironja“ osigurati će bolju ponudu i dostupnost kamenih agregata na tržištu Dubrovačko-neretvanske županije, a koja je trenutno ograničena – istaknuli su iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Pročitajte još

Prometna nesreća u Čajkovićima, jedna osoba lakše ozlijeđena

Dulist

KRKLJANAC NA CESTI ZA SRĐ Jak, jači, taksist!

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist