Kultura

DUBROVNIK ART FORUM Jedva čekamo dane ruske kulture u teatru!

Dubrovnik Art Forum 5

Drugo izdanje sedmodnevnog mini-festivala ruske kulture u dubrovačkom teatru održat će se od 30. listopada do 5. studenog ove godine, a tim povodom danas je u foyeru Kazališta Marina Držića održana i press konferencija. 

U tom razdoblju publika će imati prilike uživati u mnoštvu raznovrsnih izvedbi koje svojim kulturno – umjetničkim sadržajem izlaze iz okvira samo dramskog programa. Više o svim programima Dubrovnik Art Foruma možete potražiti na službenoj stranici.

Na programu će se tako naći predstave rađene po djelima Čehova – ‘Višnjik’, kazališta Ivan Radoev iz Bugarskog Plevena, u režiji Vasilija Senjina, te “Tri sestre”, moskovskog teatra JuljAnsambl, u režiji Viktora Rižakova. U izvedbi istog kazališta moći ćemo gledati i glazbenu predstavu ‘Suvremeni koncert’, također u režiji Viktora Rižakova, te ‘Liliom’ po djelu jednog od najvećih mađarskih dramatičara Ferenza Molnara, u režiji Attile Vidnyánszkog ml.

Na programu festivala je i najnovija premijera KMD, ‘Na terapiji’ autora Matiasa del Federica u režiji Nenni Delmestre, a imat ćemo i 2 izvedbe glazbene predstave-bajke za najmlađe ‘Glazba pokreta. Ozvučujem crtiće’.

Od glazbenog programa očekuje nas nastup sopranistice Anastazije Belukove i ansambla društva ‘Umjetnost bez granica’ iz Dubrovnika; oni će zajedno izvesti koncert pod nazivom ‘Rusija u glazbi i stihu’.

Prikazat će se i izbor ruskih kratkometražnih filmova, a najavljeno je i koncertno čitanje fragmenta jednog komada kojeg bi ruski redatelj Denis Azarov trebao postaviti u KMD u skoro vrijeme.

Jednako tako u foyeru KMD u pripremi je i izložba ‘Ne vjerujem’ kojom će se cjelokupni program prvog dana festivala i službeno otvoriti.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist