DuList IN

Dubrovkinja Kristina Ćorak nakon eliminacije: ‘Treba znati prihvatiti uspjeh i neuspjeh’

kristina corak

Dubrovnika Kristina Ćorak napustila je Masterchef kuhinju. Njezin drugi eliminacijski izazov koštao ju je ispadanja, iako kaže da se gore osjećala u prvom. Što joj je bio najveći izazov, na koji bi način, da može, produljila svoj ostanak i koga od kandidata vidi kao brata otkrila je za Nova tv. 

-Masterchef prijava je došla samoinicijativno, htjela sam promjenu i smatrala sam da kulinarstvo koje je dotad bilo za ekipu i po doma mogu prikazati i na televiziji. Bilo me strah da ne ispadnem prva, ali rekla sam si da je velika stvar upasti u top 24 i da se neću obazirati na tuđa mišljenja nego dati sve od sebe, rekla je Kristina.

-Jako sam zadovoljna i ponosna jer smatram da nije mala stvar biti u 16 amaterskih kuhara. Inače sam geolog i moja struka jest da je sve slojevito, tako je i ovdje bilo puno slojeva, izazova, zadovoljstva, nezadovoljstva i sreće. Mislim da je sve skupa izvrsno iskustvo kulinarstva i drago mi je da sam se prijavila, istaknula je i prisjetila se svog audicijskog jela.

-Audicijsko jelo je bilo vezano za slatko, s obzirom da ja jako volim slatko nekako sam se odlučila na to. Bio mi je to spoj nečega što volim i mogu prezentirati. Radila sam kuhanu kruška u vinu, tj. reducirano vino i filetiranu naranču. Radila sam i karamel koji na kraju nije ispao kako sam htjela, ali imala sam dobre komentare. Izvukla sam to malo i na šalu, malo smo se i nasmijali, a na kraju su bili zadovoljni, ističe Dubrovkinja. Kaže i da je bila iznimno sretna kad je osvojila pregaču.

-Kad mi je Stjepan dao pregaču bila sam u bunilu, je li siguran. Izašla sam vanka, a ne mogu ni pojmiti koliko je to bio skup emocija. Hvala još jednom mom mentoru Stjepanu i nadam se da je zadovoljan sa mnom. Mogu zahvaliti na svemu što je napravio od mene i bio dobra podrška, rekla je. Presudan joj je bio drugi eliminacijski izazov, no kaže kako joj je isti bio lakši.

– Ovo mi je bio drugi eliminacijski izazov, prvi mi je bio jako težak i presudile su nijanse. U drugom dijelu mi je bilo lakše jer sam bila u tandemu u kojem mi je bilo lakše, on je mlađi i puno tehnika zna. Osjećala sam se prvi put puno gore nego drugi, prihvatila sam svoje greške jer je najvažnije u životu prihvatiti neuspjeh koliko i uspjeh. Smatram da sam mogla bolje, ali zapravo me najviše nedostatak vremena doveo da sjedim ovdje, a ne s kuhačom, kaže Kristina. Najveći izazov joj je, kako navodi, bilo živjeti s 24 osobe, no i tu se snašla.

-Da mogu vratiti vrijeme ostala bih duže (smijeh). Imala bih bolji fokus i više strpljenja, manje bih razmišljanja o posljedicama i više riskirala. Bila sam dosta u sigurnoj zoni, mislim da se nisam dovoljno pokazala iz tog straha od neuspjeha. Lakše je kuhati sam, kad kuhaš za ekipu to je pipavo jer odgovaraš za cjelinu. Imam više favorita, ali teško mi je izdvojiti. U finalu bih voljela vidjeti Manuela, Asmiru, koja ima puno savjeta i uvijek me znala smirivati. Neka najbolji pobijedi – zaključila je Kristina te istaknula kako će se kulinarstvom svakako nastaviti baviti.

Foto: screenprint Nova

 

 

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist