Sport

Dubrovčanin Vicko Ševelj potpisao za škotski Dundee United

vicko sevelj instagram

Nekadašnji kapetan druge momčadi Hajduka, Vicko Ševelj, nakon dvije godine napustio je slovenskog prvoligaša Radomlje te će karijeru nastaviti u škotskom Dundee Unitedu, piše Germanijak.hr.

Ševelj igra na poziciji stopera, s tim da može pokriti i poziciju desnog beka. Za prvu momčad Hajduka odigrao je tri utakmice, a može se pohvaliti i s dva nastupa za U20 reprezentaciju Hrvatske.

Dundee United je prošle sezone izborio ekspresan povratak u škotsku Premier ligu nakon što su u Championshipu osvojili prvo mjesto sa šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Raith Roversom. Ševelj će postati tek drugi Hrvat u povijesti Dundee Uniteda, prvi nakon Puljanina Dragutina Ristića koji je nekoć igrao i za Partizan, a član Dundee Uniteda bio je u prvom dijelu sezone 93./94.

Podsjetimo, Radomlje je prošle sezone u dramatičnoj završnici prvenstva izborio ostanak u ligi s dva boda više od posljednjeg Aluminija, a Ševelj je bio standardan sve do samog kraja prvenstva kad je propustio posljednjih pet utakmica.

Sa škotskim klubom Dubrovčanin je potpisao dvogodišnji ugovor.

– Oduševljen sam što sam postao član Dundee Uniteda. Znao sam za klub i prije nego što sam došao ovdje, s tim da sam se ugodno iznenadio veličinom kluba i infrastrukturom kad sam prvi put stigao u grad. Pogledao sam nekoliko utakmica te moram reći da je podrška navijača fenomenalna, jedva čekam da to i sam osjetim. Jedva čekam započeti s radom – rekao je Ševelj.

Foto: Vicko Ševelj/Instagram

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] 100 GODINA JUGA Evo tko je sve uživao na tratamentu nakon svečane akademije

[VIDEO/FOTO] 100 GODINA JUGA! ‘To nije samo sportski klub, već simbol Grada, uspjeha i tradicije’

FOTO Osamdeset judoka Fortune položilo za pojas

Dulist