Sport

DUBROVČANIN ŠESTI U SVIJETU Nenadić: Jako sam sretan!; Ćirak: Ovo je veliki uspjeh!

pk jug svjetsko u izraelu 5

Član PK Jug Vlaho Nenadić plasirao se sa štafetom Hrvatske na šesto mjesto u disciplini 4×100 slobodno u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva s rezultatom 3:20.15.

Nenadić nam se javio iz Izraela nakon finalne utrke.

-Ostali smo ukupno šesti u svijetu što je jako veliki uspjeh. Također sam otplivao novi osobni rekord 49.96. Jako sam sretan s time i radujem se budućim utrkama – rekao je.

pk jug svjetsko u izraelu 4

Trener PK Jug te trener juniorske reprezentacije Frane Ćirak istaknuo je za DuList kako im se još sliježu dojmovi.

-Svi smo jako presretni, ovo je fenomenalan uspjeh. Sami plasman u finale je bio već dovoljan uspjeh za sebe. Popodne smo plivali još bolje, i Vlaho i svi ostali članovi štafete te su ostvarili na kraju šesto mjesto. Riječ je o jednom boljem mjestu nego ujutro kad su bili sedmi na kvalifikacijama. To je nekakav plafon, odnosno maksimum u ovom trenutku što smo mogli napraviti. Ispred nas su bile velesile, kao što je SAD koja je postavila novi svjetski juniorski rekord u toj utrci te Australija, Kanada, Kina i Italija – naglasio je te dodao kako je Italija bila jedina europska reprezentacija koja je osvojila bolje mjesto na ljestvici od njih.

pk jug svjetsko u izraelu 2

-To je stvarno super uspjeh. Dobili smo Brazil i Poljsku za šesto mjesto. Dakle, nismo mogli realno biti peti. Kao što sam rekao, ovo je baš maksimum što smo izvukli – šesto mjesto na svijetu, s obzirom na to koliko smo ‘mali’ i koliko se u nas ulaže u plivanje, ali i koliko druge zemlje imaju samo registriranih plivača. Radi se o velikim sustavima iz kojih onda oni ‘izvlače’ plivače te je to neusporedivo. Zato je naš uspjeh velik, pogotovo jer se radi o štafeti i četvero plivača – istaknuo je Ćirak. Što se tiče Vlaha, naglasio je kako je popodne plivao odlično.

pk jug svjetsko u izraelu 3

-Napravili smo malo drukčiji raspored nego ujutro. Plivao je popodne kao prva izmjena 49.96. To je fenomenalno vrijeme, prvi put se spustio ispod 50 sekundi. On je nekako predvodio tu štafetu. Utrka obično puno ovisi o prvom plivaču. Vlaho je krenuo dobro, što je drugima bio dobar motiv te onda daju maksimum i sve krene u dobrom smjeru – naglasio je. Napomenuo je kako Vlaho, ali i Juraj Barčot sutra nastavljaju sa sudjelovanjem u natjecanju.

-Ali, ovo je najbolje moguće otvaranje Svjetskog prvenstva – dodao je.

Foto PK Jug

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist