Sport

Dubrovčani predstavljaju hrvatsku košarku u Kini

kosarka dubrovnik03

Košarkaški klub Dubrovnik predstavljat će hrvatsku košarku na turnirima četiri države u Kini gdje će još sudjelovati selekcije Litve, Srbije i Kine, do 19 godina.

Projekt koji je počeo još prošle godine gostovanjem košarkašica ŽKK Ragusa u najmnogoljudnijoj državi na svijetu, nastavlja se nastupom našeg kluba. Vrijedi naglasiti kako je začetnik suradnje kineske i dubrovačke košarke instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza i šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik – Darko Kunce.

-Drago mi je što je došlo do realizacije ove lijepe ideje. Ovo mi je peti i najdraži posjet Kini. Dvaput sam bio s juniorskom reprezentacijom Hrvatske, dvaput kao gost i predavač tamošnjeg Saveza, a sada će i dubrovački košarkaši imati priliku upoznati mali dio te prekrasne države. U Kini nas očekuju tri turnira u tri grada i u svakom po tri utakmice. Ukupno devet utakmica. Turneju počinjemo u petak u centralnoj Kini u gradu koji ima “samo” tri i pol milijuna stanovnika, a onda selimo na jug Kine u gradove s preko 10 milijuna stanovnika – ističe Darko Kunce koji će predvoditi dubrovačku delegaciju.

Košarkaški klub Dubrovnik igrat će u kombiniranom sastavu, spoju mladosti i iskustva. Odličnim igrama na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske, poziv su zaslužili domaći mladići Filip Vujičić, Petar Koprivica, Niko Stasjuk i Antonio Petrović, a od onih malo starijih iz prve momčadi, putuju Toni Mustapić i Jure Boban. Pojačanja za ovu turneju su Domagoj Vrkić, Krešimir Radovčić, Ivan Perković, Marko Šarac i Marin Mihalić. U stručnom stožeru su uz trenera Darka Kuncu, još pomoćni trener Maro Lučić i fizioterapeut Đorđo Petronio.

Put od Dubrovnika do Šangaja trajat će oko 15 sati, kreće se u srijedu u 18 sati i 30 minuta letom iz Čilipa za Frankfurt, prenose iz KK Dubrovnik.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca