Zanimljivosti

Dubrovački stranci donirali spirometar

secon hand rasprodaja920

DFC ili Dubrovački klub stranaca objavio je uspješne rezultate četvrte godišnje prodaje rabljene robe održane početkom listopada, u kojem je ukupni neto dobitak iznosio 29.330 kuna.

Zbog dodatnog zalaganja Kluba stranaca u prikupljanju fondova izvan zemlje DFC je bio presretan da primi direktnu donaciju u punom iznosu od 24.637 kuna za spirometar koji je isključivo namijenjen Dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

– Želimo se posebno zahvaliti Vlahu, Suzie i Hannah iz Londona za njihov velikodušni doprinos. Također se zahvaljujemo ostaloj trojici članova Britansko-Hrvatskog Društva koji su dali iznos od 550 američkih dolara, kao I Tajniku Društva Peteru za njegov rad te je omogućio da se ovaj doprinos I ostvari – ističu iz Dubrovačkog kluba stranaca.

Napominju kako je ove godine partner u prodaji rabljene robe bila Art Radionica Lazareti. Njihovo osoblje je pomagalo neumorno i davalo podršku svaki dan.
– Konačno, moramo napomenuti da smo ove godine dobili ogromnu podršku od lokalne zajednice za vrijeme prodaje rabljene robe. Ne samo da su donirale nego su dolazile ponovo I ponovo da kupe stvari. Mi se nadamo da ćemo vas vidjeti i idućegodine – ističu.

Sve neprodane stvari su raspoređene na Art Radionicu Lazareti, Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik, Recikloteka/Bonzaii, Caritas. Ništa se nije potratilo ili se bacilo, ističu iz Kluba.

Kao što je planirano i reklamirano od DFC u novinama i na njihovim posterima, NGO društvo distrofičara će dobiti novac za trošak ulja za grijanje u iznosu od 7.000 kuna.

Tisuću eura ili oko 7.700 kuna, uključujuć ii 550 američkih dolara iz Engleske će biti namjenjeno Dr. Mariji Radonić s Dječjeg odjela OB Dubrovnik za njen projekt “Rođeni za čitanje”.

Ostatak novca će bit izadržan od DFC kao zalog za buduće potrebe Dječjeg odjela.

Pročitajte još

‘Krila Oluje’ ove srijede na nebu iznad Opuzena

Dulist

KONAVLE Dva posto više dolazaka i 3,5 posto više noćenja nego lani!

Dulist

1300 eura za sedam dana na jahti koja plovi po Hrvatskoj! Što kažete?

Dulist