Politika

Dubrovački HDZ u Vukovaru

hdz vukovar 01

Povodom 22. obljetnice stradavanja Vukovara, dubrovački HDZ-ovci  posjetili su ovaj hrvatski grad heroj, Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju.

Posjet ovim, najistočnijim dijelovima Lijepe naše, organizirala je mladež Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik. Dubrovački HDZ-ovci posjetili su etno-selo Karanac, park prirode Kopački rit, kao i jedinstveni habsburški rezidencijalni kompleks 'Dvorca Tikveš'.

U pitoresknom ravničarskom krajoliku Baranje, koji odiše ugođajem nekih davnih, prošlih vremena dubrovački HDZ-ovci upoznali su se poviješću i kulturom življenja ovog izuzetnog kraja, koji je i danas zadržao izvornost i stil života daleko od užurbanosti i vreve gradskih sredina.

Nakon posjete Osječko-baranjskoj županiji, članovi dubrovačkog HDZ-a sudjelovali su u obilježavanju 22. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Sudjelujući u koloni sjećanja i svečanoj Svetoj misi na vukovarskom Memorijalnom groblju, dubrovački HDZ-ovci odali su počast i poklonili se svim žrtvama Vukovara, ali i svima onima koji su u bilo kojem mjestu dali svoj život za Domovinu.

Tijekom boravka u Vukovaru dubrovački HDZ-ovci kratko su se susreli i fotografirali s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem. Isto tako, u Vukovaru su se susreli i s predstavnicima različitih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, od kojih je posebno zanimljiv bio susret s članovima Udruge stranih dragovoljaca Domovinskog rata koji su se početkom devedesetih borili za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Mnogi od njih dali su svoje živote za Hrvatsku, a  njihova žrtva ugrađena je u temelje slobodne i neovisne Hrvatske.

– Našim dolaskom u Vukovar htjeli smo se pokloniti  žrtvi ovog grada, njegovim herojima i svim stradalnicima našeg pravednog i osloboditeljskog Domovinskog rata. Dubrovnik i Vukovar gradovi su prijatelji, gradovi koji su primjer kako se bori za slobodu i neovisnost svoje domovine. Vukovar je mjesto posebnog pijeteta za naš narod, mjesto tuge i ponosa, simbol zajedništva, domoljublja i pobjede – rekao je Mario Obuljen, predsjednik mladeži HDZ-a Dubrovnik i dubrovački gradski vijećnik.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist