Grad

Dubrovačke slikarice provele subotu u Udruzi Rina Mašera

rina masera

Šest akademskih umjetnica Klara Knego, Maja Kovačević, Lena Kramarić, Ivana Jovanović Trostmann, Nada Zec Ivanović i Wanda Mitrović družili su se protekle subote sa članovima Udruge Rina Mašera. Dok su slikarice stvarale svoja djela u đardinu udruge članovi Udruge  Marijana, Martina, Marko, Nena, Ivan i Zvone su uživali u prilici gledati njihov rad, te sami bili inspirirani i sami stvarali svoja zanimljiva djela.

Inače, kako je izvijestio Petar Baničević, predsjednik Udruge Rina Mašera pokrenut je i sveobuhvatni projekt izgradnje dodatnih korisnika za svoje štićenike.

– Kako su neki od članova Udruge ostali bez svojih roditelja, a neki sa starim i onemoćalim roditeljima, postavila se potreba da se u okviru prostora Udruge izgrade prostorije za “Stanovanje uz stručnu podršku” i boravak takvih članova i tijekom noći u poznatom okruženju. Ova ideja postoji već dugi niz godina. Sada su se stekli uvjeti kroz financiranje iz EU fondova za njenu realizaciju i izgradnju Dormitorija sa 4 dvokrevetne sobe uz našu kuću, odnosno u dijelu naših vrtova – naveo je predsjednik Udruge.

Uvjet za participaciju u navedenim fondovima je realizacija urbanističkih uvjeta i građevinske dozvole pa smo samo za tu svrhu otvorili  i poseban bankovni račun br: HR 7124070001500018997

Podsjetimo, od prije 65 godina zahvaljujući zalaganju gđe. Rine Mašere – Stulli oformljeno je prvo društvo za pomoć roditeljima i njihovoj djeci pod nazivom “Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Dubrovnik” kao prvo takvo društvo u Hrvatskoj.

U početku su se roditelji i djeca sastajali zbog druženja i aktivnosti u baraci pokraj OŠ Marina Držića. Zahvaljujući roditeljima, volonterima i donacijama kupljena je kuća 1974. godine u ulici Od čempresa 6 u kojoj se do dan danas okupljaju članovi i korisnici, koji kroz druženje i prilagođene aktivnosti u stakleniku i radionicama Udruge stječu odgovarajuća znanja, vještine, navike, samopouzdanje, razvijaju svoju kreativnost i postižu osjećaj korisnosti što sve zajedno pozitivno djeluje na poboljšanje slike o sebi te jača njihovo samopouzdanje i doprinosi većoj integraciji u lokalnu zajednicu.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist