Aktualno

DU MOTION Za malog Marka Akrapa prikupljeno više od 13 tisuća eura!

Marko Akrap Du Motion

Jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg, netom završenog Du Motiona, svakako je bio prizor Straduna ispunjenog prepoznatljivim plavim majicama humanitarne Dubrovnik 5K utrke koja se ove godine trčala za desetogodišnjeg dječaka Marka Akrapa. Veliko srce Dubrovnika ponovno pokazalo brigu za svoje sugrađane. Tisuću sudionika utrke 5k prikupilo je za malog Marka 13.776 eura kao pomoć u daljnjem liječenju.

Podsjetimo, desetogodišnji Marko dječak je suočen s iznimno rijetkim genetičkim poremećajima, par-cijalnom trisomijom 18 i monosomijom 12, koji zahtijevaju 24-satnu brigu.

– Veliko hvala svima koji su se uključili u ovogodišnju akciju i trčanjem ili navijanjem na Stradunu pridonijeli njenom uspjehu. Odaziv sugrađana i nevjerojatno pozitivna atmosfera za vrijeme utrke ispunjavaju nas neizmjernim ponosom, tim više što je utrci nazočio i sam mali Marko. Zahvaljujemo još jednom svima i na strpljenju i podršci koje su nam iskazali u realizaciji cijelog projekta, prije svega PU Dubrovačko-neretvanskoj i svim gradskim službama, kao i našim predivnim volonterima čiji entuzijazam i trud drži Du Motion na ovako visokoj razini – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Podsjećamo, kako su na samoj utrci sudjelovali i oni za koje se trčalo ranijih godina: koordinatori Karla Sentić i Ante Kolunđija. Oni su uručili pobjedničke trofeje najbržim sudionicima, najmlađi koordinator Nevio Krešić ponovo je istrčao utrku, dok su predstavnici predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije dijelili medalje trkačima.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist