SportUrednički izbor

DU MOTION POZIVA NA 5K UTRKU 30. travnja obojimo Stradun u plavo – za Doris!

du motion doris bender

Ove godine DU Motion-ova utrka na 5 kilometara trči se za našu sugrađanku Doris Bender! Kako navode organizatori, u nedjelju, 30. travnja 2023. stotine trkača u prepoznatljivim plavim majicama Du Motionove 5K utrke ponovo će ispuniti dubrovačke ulice kako bi podsjetili na važnost uživanja u svakom novom danu, druženja s dragim ljudima i sitnicama koje život znače. Sve to trenutno je oduzeto 23-godišnjoj Dubrovkinji Doris Bender kojoj je posvećena ovogodišnja utrka.

-Kad bi nevjerojatnoj hrabrosti dali ime, to ime bilo bi upravo Doris Bender. Doris je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija od samo 25 posto, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta.

Kako joj se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, slijedi joj niz zahtjevnih operacija u Sloveniji. Taj put uporno zaustavljaju sepsa, groznice, visoke temperature i bolovi, zbog čega joj sada, iznad svega treba što više pozitivne energije i podrške, ono čime su se Dubrovčani itekako dokazali na svim dosadašnjim izdanjima ove humanitarne utrke – navode iz Du Motiona.

Više o svemu rekao je direktor ove manifestacije Alen Bošković.

-Odaziv na našu 5k u utrku je svake godine fantastičan, a dodatni poticaj svima je njezin plemeniti karakter. Sigurni smo da će tako biti i ovaj put kad trčimo za našu dragu sugrađanku Doris, s čijom su pričom vjerujemo upoznati svi u gradu i kojoj ćemo biti podrška na putu do ozdravljenja – ističe Bošković.

Veliko srce Dubrovnika ove godine kuca za Doris te s petkilometarskom utrkom želi prikupiti sredstva koja će joj pomoći u nastavku njene borbe i pokazati joj da u toj borbi nije sama.

Sve generacije Dubrovčana i njihovih gostiju pozvane su pridružiti se akciji, trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu.

-30.4. svi zajedno obojimo Stradun u plavo – za Doris! – poručuju iz Du Motiona.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist