Kultura

DSO I VIOLINIST DAN ZHU Osam godišnjih doba na koncertu u četvrtak

Dan Zhu portret

Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom istaknutog kineskog violinista Dana Zhua, izvesti će osam godišnjih doba – Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija te Četiri godišnja doba u Buenos Airesu Astora Piazzolle. Ovaj koncert održati će se u četvrtak, 15. lipnja, a umjesto prvotno planirane lokacije Kneževa dvora, zbog nepovoljne vremenske prognoze bit će smješten u crkvi Male braće. Početak koncerta je u 21 sat.

‘Četiri godišnja doba’ je popularni naziv za ciklus od četiri koncerta za violinu i orkestar talijanskog baroknog skladatelja Antonija Vivaldija i zasigurno je jedno od najpoznatijih i najizvođenijih glazbenih dijela uopće, a na ovom koncertu ispreplesti će se s Piazzollinim godišnjim dobima. Ova skladba argentinskog majstora tanga, sastavljena je od četiri kompozicije tanga. One nose pridjev porteño, koji se odnosi na ljude rođene u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine, te oslikavaju život u njemu tijekom svih godišnjih doba.

Dan Zhu poznat je kao jedan od vodećih glazbenika svoje generacije na međunarodnim pozornicama Sjeverne Amerike, Europe i Azije. Nastupao je s orkestrima svjetske klase pod vodstvom maestra Christopha Eschenbacha, Zubina Mehte, Krzysztofa Pendereckog i drugih. Godine 2013. postao je prvi violinist u povijesti koji je nastupio na Antarktici, a za njegovu suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom sada se već može reći da je dugogodišnja i intenzivna.

Rezervacije ulaznica moguće su na broj 091 613 7314. Prodaja ulaznica je u sustavu ulaznice.hr, a popust za građane i studente moguće je ostvariti isključivo na blagajni DSO-a.

Foto: Dubrovački simfonijski orkestar

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist