DuList IN

DRUGI DAN GOOD FOOD FESTIVALA Naučite spraviti Stonsku tortu!

stonska torta recept

Drugi dan Good food festivala donosi niz zanimljivih događaja. Dovoljan su povod za šetnju Gradom s Mapom za sladokusce u ruci i kušanje slatkoga.

– Povirite kako se čini Stonska torta od makarula, kušajte Plavac Mali uz bokunić sira, provedite ugodnu večer u lijepom društu u nekom od 28 restorana na cijelom području grada – najavljuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Ovog petka nastavljaju se Dešine radionice spravljanja arancina, a u 10.30 sati u Restoranu Arsenal bit će prezentacija Stonske torte ili Stonskih makarula.

Stonska torta je jedno od izvornih, renesansnih slatkih jela u kojem se prepoznaju tipične namirnice mediteranske kuhinje i ovog podneblja. Kako pripremiti tradicionalnu Stonsku tortu od makarula pokazat će najbolji!

U poznatom restoranu “Kapetanova kuća“ pripremaju jednu od najboljih stonskih torti po receptu Lidije Kralj, vlasnice restorana i renomirane kuharice. Kapetanovu kuću predstavit će član obitelji Kralj i šef kuhinje Josip Majić, a prof. Josip Žuvela ispričat će zanimljive pojedinosti koje se vežu za ovu vrhunsku tortu.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist