Aktualno

Dražen Kutleša imenovan nasljednikom kardinala Bozanića

Dražen Kutleša i službeno je odabran za nadbiskupa koadjutora Zagrebačke nadbiskupije. Do sada je bio splitsko-makarski nadbiskup. Zagrebačka nadbiskupija objavila je na svojim službenim stranicama kako je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije preuzvišenog mons. Dražena Kutlešu, dosadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa. I ranije se nagađalo da će Kutleša zamijeniti Bozanića, što je i potvrđeno oko podneva.

Kutleša je rođen u Tomislavgradu 25. rujna 1968. Poslije osnovne škole koju je pohađao u Prisoju išao je u sjemenište i završio Klasičnu gimnaziju Ruđer Bošković u Dubrovniku 1987.

Završio je filozofsko-teološki studij na Vrhbosanskoj visokoj teološkoj školi u Sarajevu na kojem je 1993. diplomirao. Godine 1994. postigao je bakalaureat pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 29. lipnja 1993. u Prisoju. Godine 1995. upisao je poslijediplomski studij kanonskoga prava na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Rimu gdje je magistrirao 1997. i doktorirao 2001., prenosi 24sata. 

Foto: Sisačka biskupija 

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist