Grad

DR. SARAGA IZ KBC SPLIT “Romano više nije u Intenzivnoj, sjajno se oporavlja, nadamo se najboljem!”

shutt srce

Trenutna situacija je dobra. Dijete više nije na aparatima i jako se dobro oporavlja. Više nije na Jedinici intenzivnog liječenja i prebačeno je na naš Neurološki odsjek, gdje će se idućih dana obavljati daljnje neurološke obrade – izjavio je danas za DuList prof. dr. sc. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split.

– Danas je dijete u vrlo dobrom stanju u odnosu na stanje u kojem je došlo u Split. U OB Dubrovnik su djetetu odmah pomogli, intubirali ga, prodisavali, pomogli da diše jer niti je samostalno disao niti je imao srčanu akciju. U nas je tretman nastavljen i uspostavljen kako treba. Ide sve bolje i bolje i nadamo se najboljem – kazao je dr. Saraga.

Na naš upit hoće li desetminutno kritično stanje (klinička smrt i zastoj disanja) ostaviti posljedice na Romanovo zdravlje dr. Saraga je odgovorio:

– Ovog trenutka je to teško reći. Vrijeme će pokazati, jer djeca su čudo. Ovog trenutka se sve odvija puno bolje nego se možda mislilo. I hvala Bogu, neka tako i ostane. Pa će se onda vidjeti ima li kakvih oštećenja. Jer jedino je što se vidi metodama slikovnog prikaza, a drugo su izgleda i ponašanje djeteta. Nadamo se da će biti dobro – rekao je za DuList dr. Saraga.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist