Grad

DONOSIMO Poništena lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu!

Maketa golfa

Na današnjem ročištu na Upravnom sudu u Splitu poništena je lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu, potvrdio je u petak pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić.
– Na Upravnom sudu u Splitu poništena je lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu. Dozvola je poništena jer je još u rujnu prošle godine ‘srušena’ Studija utjecaja na okoliš za taj projekt. Tuženik je u ovom postupku bilo Ministarstvo i postupak se mora provesti ponovno. Ovo je veliki korak ka kraju ovog izuzetno štetnog projekta – rekao je Ćerimagić.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je 12. listopada 2015. godine lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu podnositelju zahtjeva tvrtci Razvoj Golf u vrijeme kada je Vlada bila tehnička, a na čelu tog resora HNS-ova Anka Mrak taritaš.
Dozvola je postala izvršna 23. listopada, a uključivala je izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodoopskrbnog vodovoda (cjevovod i objekti) te rekonstrukciju javne prometnice od Jadranske magistrale (D8) do Bosanke.
Kako stoji u lokacijskoj dozvoli, tvrtka ”Razvoj Golf” zahtjev je podnijela 31. srpnja 2015. godine, a između ostalog je utvrđeno kako se planirani zahvat provodi u skladu sa županijskim prostornim planom, PPU-om i GUP-om Grada Dubrovnika, kao i UPU-om Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug.
Protiv te lokacijske dozvole Upravni spor podnijela je inicijativa ”Srđ je Naš” koja je na ovu temu za subotu ujutro najavila i konferenciju za novinare.
Inače, Upravni sud u Splitu donio je u rujnu prošle godine odluku kojom je ukinuto rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje sportsko – rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu, a takva odluka donesena je na tužbu koju su 2013. godine podnijele Zelena akcija, Udruženje hrvatskih arhitekata i građanska inicijativa ‘Srđ je naš’.
Iz Nezavisne liste ”Srđ je Grad”, političkog krila inicijative ”Srđ je naš” tada su ustvrdili kako će ta odluka imati i reperkusije na lokacijske dozvole.
– Ministarstvo će donijeti na novo rješenje kojim će se poništiti Studija, a automatski će to imati reperkusije na lokacijske dozvole koje su izdate na temelju nezakonite Studije još u prosincu prošle godine. Te dozvole je izdala tadašnja ministrica graditeljstva i prostornog uređenja HNS-ova Anka Mrak Taritaš –  poručio je tada vijećnik Maro Kristić, među ostalim i Mostov saborski zastupnik.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist