Kultura

Donacijskim koncertom Naire Asatryan prikupljeno 1.540 eura za Opću bolnicu Dubrovnik

donacijski koncert naslovna

Na tradicionalnom donacijskom koncertu pijanistice Naire Asatryan, koji je održan u subotu navečer u Kneževom dvoru, kupnjom ulaznica po simboličnim cijenama prikupljeno je 1.540 eura!
Riječ je podsjetimo o koncertu koji se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a ove godine prihod od ulaznica namijenjen je Općoj bolnici Dubrovnik.
Pijanistica Asatryan sinoć je tako ček s prikupljenim iznosom uručila ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik, Mariju Bekiću.
Na programu subotnjeg koncerta našla su se djela Bacha i Beethovena. Najprije Bachova Francuska uvertira, a potom Beethoven, njegova Mjesečeva sonata i Varijacije na temu ‘God save the King’
-Hvala dragoj Nairi što iz godine u godinu, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, pomaže zajednici, a naravno hvala i publici koja kupnjom ulaznica sudjeluje u ovom dobrotvornom koncertu. Bio je ovo deseti donacijski recital Naire Asatryan! – poručuju iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Inače, iza pijanistice Naire Asatryan i Dubrovačkog simfonijskog orkestra niz je suradnji humanitarnog karaktera. Tako su prethodnih godina bili organizirani koncerti za Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije, koncert za nabavu ultrazvučnog aparata za Jedinicu intenzivnog liječenja te kupnju Fibroscan aparata za Opću bolnicu Dubrovnik, dok je prošlogodišnji koncert bio namijenjen obnovi Osnovne škole Glina.

Foto: Facebook/DSO

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist