Aktualno

Domaće tvrtke žele surađivati na projektu Pelješkog mosta

peljeski most studija okolis predstavljanje 240915 8

Procjenjuje se da bi hrvatske kompanije mogle isposlovati i do 40% udjela u realizaciji projekta Pelješkog mosta. Kinesku tvrtku CRBC očekuje poveći broj zainteresiranih hrvatskih tvrtki, a tko će u suradnji s Kinezima pronaći svoj interes, razjasnit će se u predstojećim pregovorima, piše Poslovni.hr.

Otvara se dodatno pitanje odlučujuće za obujam gospodarske suradnje, koja je, gledajući dosadašnje investicije Kine u Hrvatskoj skromna, a iznosi svega 30-ak milijuna. eura. Tiče se mogućeg dodatnog poticaja, kako za glavnog izvođača Pelješkog mosta tvrtku China Road and Bridge Corporation (CRBC) u druge projekte u Hrvatskoj, tako i u odnosu na druge zainteresirane investitore iz Kine za ulaganja u RH, a sve zbog “ulaznice” koji su dobili u vidu Pelješkog mosta.

Sudeći prema iskazanom interesu zasad zabilježenom u Komori, na svoj dio “kolača” na tom projektu već čeka 30-ak poduzetnika, no nije konačni broj jer interes iz dana u dan raste.
Kako doznaje poslovni.hr, CRBC je sa svjetskim referencama za gradnju mostova, nakon sklopljenog ugovora za gradnju Pelješkog u vrijednosti 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a), u neformalnim razgovorima s predstavnicima gospodarstva već prezentirao i dodatni dio svoje strategije. Tako je otvoreno deklarirana njihova spremnost za val investicija u nove projekte hrvatskog gospodarstva.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist