Zanimljivosti

Doktorica Bosanac stigla u Dubrovnik

dr bosanac raguz593

Doktorica Vesna Bosanac gostuje ovih dana u Dubrovniku povodom simpozija dokora Dubrovnika i Vukovara, koji se održava svake godine, te smo je susreli u restoranu Orsan.

– Organizira ga Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata iz Vukovara i Hrvatski liječnički zbor iz Dubrovnika, te smo tako svake godine na već tradicionalnom simpoziju. A inače mi je izuzetno drago uvijek boraviti u Dubrovniku – izjavila je doktorica Bosanac.

U društvu s njome našli su se doktor Stijepo Raguž, bivši ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik te drugi vukovarski i dubrovački doktori.

Vesna Bosanac hrvatska je liječnica, specijalist pedijatrije te ravnateljica Opće bolnice Vukovar.

U najtežim ratnim trenucima grada Vukovara postala je simbol heroja, velike građanske hrabrosti i humanosti. U godini 1991., postala je  v.d. Medicinskog centra Vukovar, kada su u bolnici počele pripreme za snalaženje u ratnoj agresiji. Vodila je bolnicu u vrijeme nesposredno prije i za vrijeme bitke za Vukovar, organizirajući rad bolnice u vrlo teškim ratnim uvjetima.

Ostala je u bolnici do samog pada Vukovara te je bila zatočena i kasnije puštena. Protiv nje bila je podnesena kaznena prijava u Srbiji 1992., zbog navodnih ratnih zločina, ali je odbačena kao neutemeljena.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Rođen poznati dirigent Baldo Podić

Dulist

LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

Dulist

NOVA EU PRAVILA ZA PUTNIKE Standardizacija prtljage i ograničenje tekućina

Dulist