Hrvatska

DOK MI ČEKAMO SVOJ DIO PUTA Autoceste u Hrvatskoj među najboljima u svijetu

autocesta 5

Autoceste u Hrvatskoj među najboljima su u Europi, ali i svijetu. Objavio je to Svjetski ekonomski forum. Naime, u konkurenciji između 141 države, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,6  zajedno s Danskom i Tajvanom dijeli 12. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura.

– Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi. Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,5 ima Singapur, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je i Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije države poput Ujedinjenog kraljevstva, Danske, Njemačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Katara, SAD…. Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 36. dok je primjerice Mađarska na 69. mjestu – istaknuli su u priopćenju iz Hrvatskih cesta.

Iz ove državne tvrtke podsjećaju kako je 2018. godine Hrvatska u konkurenciji između 137 država, s prosječnom ocjenom 5,5 dijelila 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom. Iz ove grupe jedino su poboljšanje u infrastrukturi pokazale Hrvatska i  Španjolska  dok su ostale države po kvaliteti cestovne infrastrukture danas rangirane niže od Hrvatske.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist