AktualnoUrednički izbor

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

janjevci redenje glasnovic 2

Puna i radosna srca brojni vjernici proslavili su ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića. Dojmovi svih okupljenih koji su pristigli ne samo diljem Dubrovačke biskupije, već i Šibenske biskupije, s biskupovog Janjeva, ali i šire, tek će se slegnuti kroz sljedećih nekoliko dana. Po završetku obreda ređenja dubrovački biskup mons. Glasnović izašao je prvi put među vjernike i podijelio im svoj biskupski blagoslov. Učinio je to s velikim osmjehom na licu te je promatrao lica okupljenih, prepoznajući u njima Božju sliku. Nakon samog ređenja svi su se željeli fotografirati s novim biskupom i fotografijom zapečatiti ovaj poseban dan. Posebno su dirnuti bili njegovi Janjevci koji su s njime i zapjevali.

-Mi smo najstarija hrvatska dijaspora, ponosni smo na novog biskupa – komentirali su nam nakon samog obreda, ali su ipak bili vrlo samozatajni te nisu davali neke velike izjave. Međutim, vesela ekipa mladih s Janjeva izrazila nam je svoje oduševljenje.

-Predivno je bilo, stvarno super. Organizacija je bila odlična. Bili smo u Hvaru na ređenju našeg mons. Petra Palića i bilo je odlično, ali ovo je bio stvarno poseban događaj. Cijelo Janjevo će ove godine biti na Festi sv. Vlaha – komentirala nam je ova mlada simpatična ekipa.

Mnogi od okupljenih s punim su nam srce isticali da su u rodu s biskupom Glasnovićem, a našla se među njima i gospođa koja je s njime pohađala osnovnu školu pa nam se time pohvalila sa smješkom.

Gospođa Gordana Bisako s Korčule došla je danas u Grad s prijateljima iz Janjeva kako bi prisustvovala ovom posebnom danu za Dubrovačku biskupiju.

-Posebni me osjećaji prožimaju. Sve skupa je bilo jako lijepo. Od biskupa Glasnovića očekujemo da bude pravi pastir našem narodu – istaknula je gospođa Gordana.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist