Aktualno

DOHODU KINEZI I TVRDE: SVI SU ZDRAVI Ovu nedjelju u Pločama brod s opremom za Pelješki most

Pelješki most

Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku bi ove nedjelje trebao stići u luku Ploče. Na tom brodu nema kineskih radnika koji bi ostali u Hrvatskoj nakon iskrcaja tereta, nego su na njemu samo članovi posade.

Kako ističu iz Večernjeg, na brodu su 22 člana posade i svi su zdravi, što su potvrdili i iz China Road and Bridge Corporation, dok su iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije istaknuli pak kako još nisu dobili najavu dolaska broda iz Kine u pločansku luku!

Dr. Miljenko Ljubić, voditelj Službe epidemiologije ZJZDNŽ-a, objasnio je da će posada broda, kad stigne u luku Ploče, proći kontrolu granične policije i granične sanitarne inspekcije.

Posadu će anketirati i pitati jesu li u posljednjih 14 dana imali neke od simptoma zaraze koronavirusom te, ako se pokaže potreba, stavit će se pod zdravstveni nadzor. Ruta broda iz Kine išla je preko Singapura i Sueskog kanala do luke Ploče. Mornari će do dolaska u Hrvatsku na njemu provesti gotovo mjesec dana, a valja napomenuti da inkubacija zaraze koronavirusom traje 14 dana. Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist