Aktualno

‘DOĐITE SVAKAKO I SVAKAKVI’ Uskoro počinje Dubrovački karnevo!

Plakat Dubrovacki karnevo 2019 002 1

Tradicionalna manifestacija ‘Dubrovački karnevo’ u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ove godine slavi svoj jubilarni, dvadeseti rođendan! Ovogodišnji program Dubrovačkog karnevala je najduži i sadržajno najbogatiji do sada, a održavat će se od 22. veljače do 5. ožujka 2019.
Bogat i raznovrstan program Dubrovačkog karnevala obuhvaća brojne zabavne programe za djecu i odrasle, od nastupa animatora i žonglera te oslikavanje lica na maškaratama za dječje vrtiće i učenike osnovnih škola na Stradunu i maškaratama za najmlađe maškare i maškarane obitelji u Gradskoj kavani. Svatko će ptronaći nešto za sebe između Maškarata za mlade u Klubu mladih Orlando, Dječje maškarate u Mokošici i Velikog plesa malih maškara Društva naša djeca u Hotelu Rixos Libertas.

Ovogodišnji Dubrovački karnevo prvi put u okviru svog programa ugošćuje Župski karnevo na Stradunu uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, Radionice izrade karnevalskih maski Udruge Dart i Galerije Artur održavat će se svakim radnim danom od 25.veljače, od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama. Odlična zabava je uvijek na Maškarati ispod kuplja u Lazaretima, a prava poslastica će i ove godine biti Valcer pod maskama na Stradunu uz bićerin, nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda. Novost jubilarnog, dvadesetog Dubrovačkog karnevala je Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula u restoranu Klarisa. Vrhunac i završna manifestacija Dubrovačkog karnevala je tradicionalni Veljun uz Talire u Gradskoj kavani u utorak, 5.ožujka u 20 sati, a nastavlja se Ultimima od mladijeh maškara od 23 sata uz popularnu Maju Šuput u Revelinu, s besplatnim ulazom za sve maškare.

Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika osigurali su vrijedne nagrade najboljim i najmaštovitijim maskama Dubrovačkog karnevala, od dvije povratne zrakoplovne karte za Istanbul Turkish Airlinesom, dvije povratne karte za Zagreb s Croatia Airlinesom uz vikend boravak u hotelu Dubrovnik te ostale vikend boravke za dvoje u hotelu Lafodia na Lopudu, hotelu Odisej na Mljetu i brojne druge zanimljive pojedinačne i grupne nagrade.

Tradicija maškaravanja u Dubrovniku seže daleko u prošlost, a Dubrovnik njeguje svoje običaje i kroz Dubrovački karnevo. Maškarajte se, zabavite i osvoje vrijedne nagrade!

-Dođite svakako i svakakvi! – poručuju iz TZ Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik najavljuje bogat program aktivnosti za naredni tjedan

Dulist

Stiže promjena vremena, izdana upozorenja za ponedjeljak

Dulist

KAKO DO NOVIH STANOVA? Dubrovniku nedostaje oko 500 smještanih jedinica za radnike

Andrea Falkoni Račić