DuList IN

DOĐITE SVAKAKO I SVAKAKVI Uskoro 19. Dubrovački karnevo!

zupski karnevo 43

Devetnaesto izdanje Dubrovačkog karnevala ove godine donosi puno bogatiji program i sadržaje, a kao i svake godine do sada najveći dio programa rezerviran je za djecu i mlade.

Posebnost ovogodišnjeg Dubrovačkog karnevala je i dječja maškarata u Mokošici.
Dubrovački karnevo kojeg zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u suradnji s partnerima, započinje 5. veljače otvorenjem izložbe “Kalupi tradicijskog obrta Artur Sebastian Design u Turističkom informativnom centru na Pilama, a nastavlja se izložbom fotografija “Najuspješnije karnevalske fotografije udruge DART” i izložbom akademske slikarice Josipe Šare “Karakteri Držićevih drama”.

Neizostavni veseli akteri i ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala su maškarane grupe dječjih vrtića Pile i Izviđač, koje će i ove godine napraviti đir od Brsalja do Straduna, a malu maškaranu povorku u njihovom điru pratit će karnevalski bend kao i maškarane grupe udruga DART, Plesnog studija Lazareti, La Petit Festival i brojni drugi.
Nakon đira od Brsalja do Straduna maškarana povorka sudjelovat će u svečanom otvaranju Dubrovačkog karnevala koje će se upriličiti na karnevalskoj pozornici na najljepšoj ulici na svijetu – Stradunu.

Dubrovački karnevo 2018. svečano će se otvoriti u petak, 9. veljače uručenjem ključeva Grada Dubrovnika meštru (meštrinji) od karnevala čime će maškare simbolično preuzeti vlast u našem Gradu.

Ovogodišnje, 19. izdanje Dubrovačkog karnevala stiže i u Mokošicu, točnije u Osnovnu školu Mokošica, gdje će se organizirati “Dječja maškarata”.

Još jedna novost ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala je i “Valcer pod maskama” koji će se održati na Stradunu uz nastup Gradske glazbe Dubrovnik i karnevalskog benda. Za što bolju karnevalsku atmosferu pobrinut će se i brojne maškarane skupine iz Udruge DART, Plesno rekreativne udruge Fortuna, kazališne družine Kolarin, Zumba Gold Club, Facebook grupe Dubrovnik nekad te članovi kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

“Faćenda od malih maškara” tradicionalno će na Stradunu okupiti djecu predškolske dobi i maškarane obitelji, a proglašenje najboljih maski bit će u Lazaretima.

Središnje mjesto u karnevalskim događanjima uvijek je imao Maškarani školski dan, kako zbog brojnosti sudionika, tako i zbog raznolikosti i kreativnosti maškaranih grupa. Tradicionalne maškarane zabave za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se u Lazaretima.

Maškarani vrtićki dan, u kojemu sudjeluju naši najmlađi sugrađani, i ove godine uljepšat će i uveseliti Stradun i to zadnjeg dana festivala, a svi oni malo stariji moći će uživati u Ultimima od karnevala u Culture Club Revelin uz nastup sastava Trio Gušt.

Podsjetimo, sve novosti i unaprjeđenja programa nastali su kao rezultat uske suradnje te uvažavanja primjedbi i prijedloga kako partnera, tako i samih sudionika Karnevala.

Evo i programa:

Ponedjeljak, 5. veljače

11,00 OTVORENJE IZLOŽBE KALUPA TRADICIJSKOG OBRTA ARTUR SEBASTIAN DESIGN Turistički informativni centar Pile

Utorak, 6. veljače

17,00 OTVORENJE IZLOŽBE NAJUSPJEŠNIJIH KARNEVALSKIH FOTOGRAFIJA UDRUGE DART Pastičerija „Dolce vita“

Petak, 9. veljače

9,30 OTVARANJE IZLOŽBE AKADEMSKE SLIKARICE JOSIPE ŠARE „KARAKTERI DRŽIĆEVIH DRAMA“ Turistički informativni centar Pile

10,00 ĐIR MAŠKARANIH GRUPA DJEČJIH VRTIĆA PILE I IZVIĐAČ OD BRSALJA DO STRADUNA

10,30 SVEČANO OTVORENJE DUBROVAČKOG KARNEVALA 2018. Karnevalska pozornica na Stradunu

20,00 h ”MAŠKARATA ISPOD KUPLJA” Klub Lazareti

Subota, 10. veljače – FAĆENDA OD MALIH MAŠKARA

15,00 MIMOHOD MALIH MAŠKARA I MAŠKARANIH OBITELJI STRADUNOM

15,30 MAŠKARANA ZABAVA Proglašenje najboljih maškara i maškaranih obitelji Lazareti (4. i 5. lađa)

Nedjelja, 11. veljače

11,00 DJEČJA MAŠKARATA U MOKOŠICI Osnovna škola Mokošica

15,00 VELIKI PLES MALIH MAŠKARA DRUŠTVA NAŠA DJECA DUBROVNIK Hotel Libertas Rixos

16,00 VALCER POD MASKAMA NA STRADUNU UZ NASTUP GRADSKE GLAZBE DUBROVNIK I KARNEVALSKOG BENDA

Ponedjeljak, 12. veljače – MAŠKARANI ŠKOLSKI DAN

11,00 MIMOHOD STRADUNOM UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA Proglašenje najbolje maškaranih razreda Karnevalska pozornica na Stradunu
12,00 MAŠKARANA ZABAVA ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA Karnevalska pozornica na Stradunu

14,00 MIMOHOD STRADUNOM UČENIKA OD 5. DO 8. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA Proglašenje najbolje maškaranih razreda Karnevalska pozornica na Stradunu
15,00 MAŠKARANA ZABAVA ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA Lazareti (4. i 5. lađa)

20,00 h – MAŠKARANA ZABAVA ZA SREDNJOŠKOLCE Klub Lazareti

Utorak, 13. veljače – ULTIMI

10,00 MIMOHOD MAŠKARANIH GRUPA DUBROVAČKIH DJEČJIH VRTIĆA OD BRSALJA DO STRADUNA Proglašenje najbolje maškaranih grupa Karnevalska pozornica na Stradunu
11,00 MAŠKARANA ZABAVA ZA MAŠKARANE GRUPE DUBROVAČKIH DJEČJIH VRTIĆA Karnevalska pozornica na Stradunu

21.00 h – ULTIMI OD KARNEVALA UZ NASTUP SASTAVA TRIO GUŠTI Culture Club Revelin

Partneri Dubrovačkog karnevala: Udruga Dart, Galerija Artur, Art radionica Lazareti, Plesni studio Lazareti, Le Petit Festival du Theatre, Društvo Naša djeca, Kazalište Marina Držića

DOĐITE SVAKAKO I SVAKAKVI!

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist