DuList PROMO

DOBRODOŠLI NA BUZZG! Zzzuji kroz zagrebačko ljeto

Zagreb Classic M. MIhaljevic

ZZzuji kroz zagrebačko ljeto – poručuje Turistička zajednica grada Zagreba pozivajući posjetitelje da otkriju Zagreb i njegove prekrasne gradske površine. Zagreb se i ove godine vraća na ljetnu scenu s mnoštvom zanimljivih događanja. Ljeto u Zagrebu je vrijeme kada kultura i događanja na otvorenom preuzimaju glavnu riječ!

Kultura, glazba i umjetnost
Na dobro poznatom Bundeku već je u tijeku manifestacija Pop up by the Lake koja će trajati sve do 3. srpnja. Uz obilje glazbe, događanja i različitih aktivnosti, poput umjetničkih i ekoradionica, oslikavanja lica i pop up instalacija u organizaciji Muzeja Iluzija za najmlađe, posebno je atraktivan filmski i koncertni program za odrasle te nastup DJ-a. Od 16. do 19. lipnja na Bundek se vraća Festival vatrometa, jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Europe koja će nebo nad Zagrebom ukrasiti najljepšim bojama.

Nedaleko od Bundeka, u Muzeju suvremene umjetnosti do 2. srpnja traje Ljeto u MSU-u koje donosi multimedijalna događanja: izvrsne sadržaje, velike zvijezde i najnovija umjetnička otkrića po principu ‘5 u1’: koncerti, izložbe, kazalište, performansi, film!

Ljubitelji kulturnih događanja ne smiju propustiti Ljetne večeri HNK koje donose atraktivna događanja na otvorenom. Balet će se predstaviti modernim i neoklasičnim baletom, a Opera priprema četiri glazbene večeri koje započinju 9. lipnja Talijanskom fantazijom u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.

balet buzzzg

Najljepše dijelove talijanskih opera publika će moći slušati 13. lipnja, a dva dana kasnije na repertoaru će biti hrvatske operete. Dramski program donosi večer posvećenu Vesni Parun, dok 17. lipnja Drama HNK priprema Večeri solidarnosti u sklopu koje će nastupiti ukrajinske glumice Maria Šhtofa i Oleksandra Bartok. Priznati i veoma popularni Zagreb Classic i ovo ljeto se vraća na Trg kralja Tomislava od 23. do 29. lipnja, a tom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je izjavila:

Zagreb Classic Boska i Kreso

Ovogodišnji festival Zagreb Classic započinje u četvrtak, 23. lipnja, koncertom ukrajinske solistice na violini Anastasiye Petryshak i orkestra Opere HNK u Zagrebu, a završava u srijedu, 29. lipnja, koncertom komornog orkestra Cameristi della Scala, kojeg čine glazbenici orkestra Teatro alla Scala iz Milana. Svi programi su besplatni te se očekuje da će privući brojnu publiku, kako zbog pažljivo biranih sadržaja domaćeg i međunarodnog karaktera, tako i zbog divnog ambijenta i ugođaja Trga kralja Tomislava.

Naravno, Zagreb Classic 2022. nije jedino događanje koje nam donosi ovo uistinu bogato kasno proljeće i ljeto u Zagrebu, a kako bismo dodatno privukli goste s ciljanih tržišta, osmislili smo i kampanju Summer BUZZ Zagreb. Ona će se, kroz različite segmente, obraćati ciljanoj publici na domaćem i stranim tržištima, stoga s veseljem pozivamo sve da posjete naš grad koji je pun događanja i po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze.

Projekt Ilica Qart Boska i Kreso Projekt Ilica Qart Boska i Kreso 1

Također, već dobro poznati projekt Ilice će biti nezaobilazan punkt posjetiteljima Zagreba. Q’art će još jednom transformirati napuštene javne prostore u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici pa s osvajanjem centra grada započinje 12. lipnja. Ilicu će zauzeti studenti Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta, članovi ULUPUH-a, obrtnici i učenici Srednje škole za modu i dizajn te mnogobrojni glazbenici. Ljubitelji kazališta i filma itekako dolaze na svoje!

Od 30. lipnja do 6. kolovoza se mogu posjetiti Ljetne noći Teatra Exit, a od 6. do 11. lipnja može se uživati u Svjetskom festivalu animiranog filma – Animafest Zagreb koji u velikom natjecanju dugometražnog filma donosi sedam osebujnih priča.

Ljetne večeri na Gornjem gradu
U romatičnom ambijentu Gornjeg grada očekuju nas brojna događanja. Strossmayerovo šetalište, sadržajima, uređenjem i atmosferom ističe se kao romantično ljetno gradsko događanje koje svojim programom i scenografijom oživljava ‘dobra stara vremena’ Zagreba pa će tako od 24. lipnja do 31. srpnja posjetitelji uživati u manifestaciji Ljeto kod Matoša, uz nastupe na maloj pozornici za bendove, stand-up komičare i druga iznaneđanja.

Ljeto kod Matosa – N. Madunovic Ljeto kod Matosa – N. Madunovic 1

Na Katarininom trgu od 2. lipnja do 8. rujna održava se manifestacija Brokenships stage – (Pro)ljeto na Katarincu gdje će svakog četvrtka nastupati mnogobrojni glazbenici. Na platou Gradec će se do 25. lipnja održavati samo sjajni koncerti, ukusna streetfood hrana, šarena pića i ‘photo zone’ koje će osvajati Instagram. Jasno je, radi se o Baš Naš festivalu! Uz to, najpoznatija lokacija za rasplesane ljetne noći u Zagrebu ove sezone ruši svoje rekorde. Naime, trajat će čak 31 dan!

Uživanje u gastroponudi moguće je i na Jarunskom jezeru gdje se do 12. lipnja održava Food truck Festival koji posjetitelje privlači opuštenom atmosferom, slasnim zalogajima, koncertima, radionicama za djecu, knjižnicom na otvorenom, modnim buvljakom, malim placom…

Spektakli na Šalati
Na pozornicu ŠRC-a na Šalati vraćaju se engleski alt-rock velikani Placebo u ponedjeljak 27. lipnja.

Dan kasnije, 28. lipnja, prvi put u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog dolazi Zucchero, jedan od omiljenih talijanskih glazbenika. Posljednji dan lipnja rezerviran je za koncert legendarne škotske rock grupe Simple Minds koja također na Šalatu dolazi u sklopu velike svjetske turneje ‘40 Years Of Hits’.

Više informacija o svim programima ljetnog projekta BUZZG potražite na stranicama Turističke zajednice grada Zagreba.

Pročitajte još

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist

Čistoća postavila novo javno odlagalište otpada

KINEMATOGRAFI Novi naslovi u novom kino tjednu

Dulist