Grad

DOBRE VIJESTI U školskim klupama 60 prvašića više!

Sastanak skole naslovna

Bliži se početak nove školske godine, a svakako veseli vijest kako će u školske klupe dubrovačkih osnovnih škola sjesti čak 60 prvašića više. Naime, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića u ovoj školskoj godini svoje obrazovanje u klupama započinje 460 učenika prvih razreda, što je za 60 više od protekle godine kad ih je bilo ukupno 400.

Pročelnik je ove podatke iznio na sastanku s ravnateljicama osnovnih škola s gradonačelnikom Matom Frankovićem i njegovom zamjenicom Jelkom Tepšić.

Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo kako će završetkom izgradnje i adaptacijom zgrade u Ulici Ilije Sarake u povijesnoj jezgri, novi objekt Osnovne škole Marina Getaldića uskoro primiti 88 učenika od 1. do 3. razreda, čime se i ova škola pridružiti režimu nastave u jednoj smjeni.

Za OŠ Mokošica, koja je jedina preostala škola s dvosmjenskim režimom nastave, Grad Dubrovnik  aktivno radi na pripremi projektne dokumentacije te je namjera prijaviti projekt na raspisani natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist