Grad

DOBRE VIJESTI Grad će na Suđurđu urediti novo dječje igralište

Sudurad Igraliste

Park sa sportskim i dječjim igralištem u Suđurđu na otoku Šipanu, Grad Dubrovnik uredit će na nekretnini površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine.

Naime, zemljište je darovano u svrhu uređenja parka sa sportskim i dječjim igralištem, a sukladno zahtjevu za darovanje nekretnine označene kao zk.č.br. 1564, upisane u zk.ul.br. 530, k.o. Suđurađ, koji je Grad Dubrovnik u srpnju prošle godine uputio Ministarstvu državne imovine. U međuvremenu, a nakon Odluke Vlade od 26. listopada 2018. godine, pripremljen je Ugovor o darovanju između Ministarstva i Grada Dubrovnika čije se zaključenje očekuje uskoro.

Podsjetimo, predmetna investicija osmišljena je kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište, a čijom će realizacijom Suđurađ dobiti jedan potpuno novi, uređeni javni prostor. Dječje i sportsko igralište omogućit će sigurno i aktivno provođenje slobodnog vremena djece i roditelja dok će park postati prostor pogodan za organizaciju različitih manifestacija koje će povećati kvalitetu kulturne i turističke ponude u naselju.

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika projekt je prijavio na natječaj 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a čiji se rezultati još očekuju.

Prijavljeni projekt je ukupno vrijedan 2.828.531,54 kuna, dok ukupni iznos prihvatljivog ulaganja u natječaju iznosi 2.665.863,38 kuna uz intenzitet potpore od 80 %, odnosno 2.132.690,70 kuna.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist