Grad

Dobili smo novu generaciju barmena i savjetnika za vino!

Uvjerenja3

U Dubrovniku je održana završna manifestacija Edukacije u ugostiteljstvu i turizmu Adriatic – barmeni/ica i savjetnik/ica za vino na kojoj su polaznicima dodijeljena uvjerenja o završenom stručnom usavršavanju.

Uz dodjelu uvjerenja, polaznici su ovom prilikom i prezentirali naučena znanja i vještine. U nešto više od dva tjedna, oko 50 je polaznika prošlo edukaciju Adriatic koju je organizirala Ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio u suradnji s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i samom Županijom Dubrovačko-neretvanskom. Značaj projekta prepoznali su i partneri: Maraska i Vinarija Dingač.

Već četvrtu godinu zaredom u Dubrovniku se održava ova edukacija, ove godine na Odsjeku za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu, a kojom se nastoji unaprijediti kvaliteta usluge u ugostiteljstvu kako bi domaći i inozemni gosti, uz neizostavan smiješak i ljubaznost, dobili i vrhunsku uslugu. Ukupno je kroz ovaj program usavršavanja prošlo više od 1400 osoba. Interes u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i ove je godine bio jako veliki što govori o stalnoj potrebi za ulaganjem i podizanjem usluge u turizmu na viši nivo.

„Ovakvi projekti i edukacije su nužni za razvoj našeg turizma i podizanje usluge na višu razinu. Nama je to jako bitno jer svake godine naša županija broji sve veći broj turista“, kazao je Vladimir Bakić direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Polaznici su tijekom dva tjedna edukacije od tima vrhunskih predavača stekli znanja o pravilnom miješanju barskih pića, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu, usvojili su osnovne pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, te stekli profesionalne vještine potrebne za samostalan rad u restoranima i hotelima visoke kategorije. Među njima je najviše bilo već aktivnih djelatnika i vlasnika ugostiteljskih objekata, no, sve je veći broj nezaposlenih koji na ovaj način ulažu u svoje vještine kako bi tijekom sezone pronašli posao u ugostiteljstvu. Trendovi u svijetu jako se brzo mijenjaju, pa tako i u eno-gastro kulturi, a od vrsnih predavača polaznici su naučili najnovije vještine, upoznali se s najnovijim tehnologijama ali i stekli multidisciplinarna znanja kako bi mogli odgovoriti na potrebe suvremenog gosta.

„Potrebe naših gostiju mijenjaju se iz sezone u sezonu. Nije dovoljno biti samo ljubazan i nasmiješen. Gosti su danas također puno više nego ranije informirani i žele dobiti dodatnu vrijednost odnosno najvišu kvalitetu za uslugu koju plaćaju. Naša je uloga da pratimo trendove i potrebe naših gostiju u svijetu te da odgovorimo na njihove zahtjeve. Ulaganje u obrazovanje se pokazalo kao jedini put za podizanje konkurentnosti na tržištu rada i drago mi je da su mnogi naši polaznici nakon završene edukacije pronašli posao“, kazao je Ante Peroš voditelj projekta Edukacije u ugostiteljstvu i turizmu ADRIATIC.

Pročitajte još

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

Dulist

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist

Lukrecija Pavlović Ujdur nova je ravnateljica Osnovne škole Župa dubrovačka

Dulist