Grad

DIVNA AKCIJA DJEČJIH VRTIĆA Uz koncert, prodavat će ukrase za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra!

Djecji vrtici Humanitarna prodaja

Humanitarna prodaja prigodnih ukrasa i predmeta za opremanje multisenzorne sobe u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održat će se 13. ,14. i 15. prosinca od 15 do 17 sati ispred Studentskog doma, dok će se Božićni koncert održati 13. i 15. prosinca u 18 sati u dvorani Studentskog doma. Organiziraju je Dječji vrtići Dubrovnik.

– Za opremanje senzorne sobe smo se odlučili u dogovoru sa stručnim osobljem bolnice. Naveli su kako bi opremanje multisenzorne sobe neizmjerno puno značilo djeci. Djeca koja se liječe u bolnici provodila bi vrijeme u multisenzornoj sobi pasivno i aktivno, ovisno o mogućnostima – pogledom, taktilnim istraživanjem, dodirivanjem. Ovakav prostor stimulirat će reakcije na osjetilne podražaje, poticati komunikaciju, socijalnu interakciju, istraživanje i učenje – istaknula nam je ravnateljica Franica Lasić.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra nije samo bolnica već i dom za stotinjak štićenika uzrasta od tri mjeseca pa do 50 godina.

Ona je specifična ustanova, jedina u Republici Hrvatskoj u koju su smještena djeca s najtežim kroničnim bolestima. Čim se u bolničkim centrima završi njihovo akutno liječenje dolaze u Bistru. Određena djeca dolaze ravno iz svojih obitelji kada im roditelji više ne mogu pružiti adekvatnu skrb.

U bolnici Gornja Bistra pretežno su nepokretna djeca, stoga većinu vremena provode u krevetima. Bolnica u Bistri je dom za 70 djece koja nemaju roditelje. Osoblje bolnice – medicinsko i nemedicinsko – su njihovi jedini članovi obitelji za koje znaju i koji brinu o njima.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist