Grad

Direktorica TZ-a Ana Hrnić: ‘Snažne promotivne aktivnosti su u punom zamahu’

sjednica tz 3

Turističko vijeće TZ grada Dubrovnika sastalo se jučer u Velikoj vijećnici i na 17. sjednici raspravljalo o nizu aktualnih tema, ponajviše o trenutnoj situaciji na turističkim emitivnim tržištima i stanju bookinga u svjetlu zbivanja na istoku Europe, kako ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Predsjednik TZ grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se u rezervacijskim sustavima hotelijera i privatnih iznajmljivača ne bilježe otkazi, što su članovi Turističkog vijeća iz sektora hotelijerstva i potvrdili. Priljev novih rezervacija usporen je u odnosu na početak 2022. godine kako u privatnom smještaju, tako i u agencijskim rezervacijama, no najave zračnog prometa su i dalje stabilne, što ulijeva umjereni optimizam za nadolazeću sezonu.

Turističko vijeće usuglasilo se kako je poradi turističkog i sveukupnog gospodarskog oporavka, marketinške i komunikacijske alate potrebno podignuti na višu razinu, u suradnji sa svim dionicima i institucijama u turizmu. Zaključeno je kako ključan čimbenik ostvarenja plana i programa Turističkog vijeća TZ-a Grada Dubrovnika treba biti usmjeren na kontinuirano i sinergijsko djelovanje svih subjekata koji su uključeni u turistički promet s jasno izraženim porukama o Dubrovniku i Hrvatskoj kao sigurnim turističkim odredištima, stvaranju novih turističkih proizvoda i daljnjem pozicioniranju Dubrovnika kao održivog turističkog odredišta.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić kazala je kako su snažne promotivne aktivnosti u punom zamahu i nastavljaju se intenzivno u razdoblju travnja, svibnja i lipnja, ponajviše u obliku digitalnog oglašavanja na emitivnim tržištima, poput Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva što je iznimno bitno za privlačenje gostiju i slanje poruka o sigurnosti destinacije u vremenima koja su, kako je istaknula direktorica Hrnić, poprilično neizvjesna za putovanja i odmor.

Zaključno, direktorica Hrnić najavila je i novi projekt usmjeren digitalnim nomadima, odnosno kreiranje web-stranice „Long Stay Dubrovnik“ namijenjene ovoj skupini posjetitelja i druge alate kojima će se Dubrovnik dodatno pozicionirati kao odredište koje privlači moderne „radnike na daljinu“.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist