AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

gripa maska turisti zaraza02

Nalazi sedmero hrvatskih državljana koji su poslani na analizu u Zagreb negativni su na koronavirus, no pojavile su se nove sumnje. Naime, kako donosi N1, tijekom noći je u KBC Rijeka stiglo još devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području, točnije u Italiji, odmah smješteni u izolaciju.

-U ovom trenutku rezultati su svi negativni, ali s obzirom na epidemiološku situaciju i broj uzoraka koji su još u obradi, lako je moguće da netko od njih bude pozitivan. Ali to ne treba uznemiravati javnost jer je sustav spreman. Dodatno se provjeravaju ljudi koji su u izolaciji. Ako se i dogodi da netko je pozitivan, fokusirat ćemo se na to da tražimo kontakte – izjavio je za N1 ministar zdravstva Vili Beroš.

Devet hrvatskih građana, koji su noćas zaprimljeni u KBC Rijeka, radilo je u talijanskoj tvornici gdje je otkriveno 20-ak oboljelih osoba. Samo jedan od njih devet pokazuje znakove bolesti, odnosno kašlje već tri tjedna.
-Nitko ne može spriječiti epidemiju. Ako se to dogodi kao u Italiji, napravit ćemo sve, sustav je spreman. Zato i danas prema odluci premijera u 11 podižemo stupanj pripravnosti na veći, aktivirat će se ranije osnovan nacionalni stožer civilne zaštite. Preko 20-ak agencija i ministarstava sudjeluju u radu nacionalnog kriznog stožera – rekao je ministar Beroš dodavši kako je Hrvatska spremna zatvoriti granice ako struka procijeni da je to potrebno.

 

Pročitajte još

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist