DuList IN

DETOUR I ‘MASTER BLASTER’ Dubrovkinju Lauru John slušat ćemo na Dori!

Detour Karavan Doringo Videography 11

Nakon velikih uspjeha singlova Karavan i Nekad je bilo bolje s kojim je Detour pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, ovaj omiljeni glazbeni sastav u 2023. godinu ulazi u velikom stilu i s pjesmom Master Blaster stiže na Doru 2023!

– Pjesma s kojom ćemo nastupiti na ovogodišnjoj Dori zove se ‘Master Blaster’, upravo kako će se zvati i naš novi album čiji izlazak planiramo ove godine, tako da je pjesma zapravo parola ili sinteza ideje naše glazbe izdane u protekle tri godine. Radi se o ljubavnoj pjesmi naglašenog, brzog ritma, pomalo elektroničnog zvuka i apokaliptične atmosfere o čemu osim glazbe govori i tekst. Tema je moć u rukama svakog od nas, moći kojom možemo razoriti odnose, bilo ljubavne , bilo prijateljske, bilo međunarodne, moć s kojom možemo uništavati svjetove i naravno posljedica tj. odgovornost koja s time dolazi – ispričao je vođa Detoura – Nenad Bordugan koji je ujedno autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme.

Master Blaster je ujedno i sedmi singl s nadolazećeg istoimenog šestog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici ove godine. Ovo će biti prvi nastup Detoura na Dori u njihovih sedamnaest godina djelovanja, te za njega pripremaju pomno razrađen vizualno scenski nastup:

– Pjesmu ćemo izvesti u standardnoj postavi kao grupa od šestero ljudi, Na glavnom vokalu ovaj put je Ivana Radan, na bek vokalima Laura John i ja. Na klavijaturi je Vibor Čerič, na basu Marino Vinja i za bubnjem Edi Grubišić Cipal. To će biti naš prvi nastup na Dori i uzbuđeni smo zbog toga a i zbog same činjenice da se ne radi o našem klasičnom glazbenom ambijentu, ali upravo smo zato tu jer sama Dora kao i Eurosong dokazano mogu podnijeti razne glazbene izričaje – dodao je.

Detour će na Dori nastupiti 11. veljače, a live prijenos iz Opatije bit će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Pjesma “Master Blaster” dostupna je na svim streaming servisima.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca