Zanimljivosti

DEŠA DUBROVNIK 14 zatvorenika uspješno završilo tečaj iz engleskog

Zatvor

DEŠA – Dubrovnik je nastavila uspješnu dugogodišnju suradnju sa upravom i djelatnicima Okružnog zatvora u Dubrovniku, nastavljajući organiziranje tečaja Engleskog jezika u prostorijama Zatvora.

U petak, 14. veljače, u 10 sati predsjednica DEŠE-Dubrovnik Jany Hansal uručila je diplome o uspješno završenom tečaju Engleskog jezika polaznicima u Okružnom Zatvoru Dubrovnik.

Tijekom protekla dva mjeseca DEŠA je organizirala tečaj engleskog jezika za zatvorenike Okružnog Zatvora u Dubrovniku, koji je održavan nekoliko puta tjedno u prostorijama Zatvora. Zatvorenici su pokazali veliki interes za učenje Engleskog jezika, te ih je 14 uspješno završilo ovaj tečaj, uz stručno vodstvo profesorice Vesne Božinović.

Ovaj put je grupa čak imala i dimenziju multinacionalnosti, jer se sastojala od državljana BiH, Crne Gore, Albanije, Srbije, Gvatemale i Hrvatske, savršeno se slagala sa profesoricom Božinović i u konačnici polučila uspjeh pohađanja o čemu svjedoče završni test radovi.

Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja u zajednici, DEŠA – Dubrovnik se uvijek fokusira na prepoznavanje problema i potreba u zajednici, a posebice marginaliziranih i socijalno isključenih skupina društva.

Također, kroz sve svoje projekte i programe, kontinuirano izgrađuje i jača partnerstva između privatnog i javnog sektora, te surađuje sa lokalnom upravom, samoupravom i javnim institucijama. Ovo je još jedan od primjera prepoznavanja problema i potreba lokalne zajednice, te DEŠINIH nastojanja da iziđe u susret marginaliziranim skupinama naše zajednice, a u ovom slučaju su to osobe lišene slobode.

Na ovaj način, njima je pružena mogućnost da svoje vrijeme izdržavanja kazne provedu korisno, usvajajući nova znanja, koja će im, nakon izlaska, zasigurno biti od koristi.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist