Aktualno

Deranja tvrdi: Ne ucjenjujemo Konavle!

libertas deranja50

Na naš članak koji je objavljen jučer pod naslovom „Deranja ucjenjuje Konavljane“ reagirao je direktor Libertasa Đuro Deranja. Također nam je poslao odgovor na naš upit poslan jučer, a vezano za traženje Libertasa da Općina Konavle financira kupnju tri nova autobusa prigradskog tipa.
 

– Odbacujemo tezu da je riječ o bilo kakvoj ucjeni Općine Konavle. Točno je da smo im uputili dopis koji nije ništa drugo nego dobronamjeran prijedlog o kojem su se mogli očitovati po volji – kaže Deranja koji je u nastojanju da potkrijepi svoju tvrdnju proslijedio i dopis koji je poslan na adresu Općine Konavle.
 
„Poštovani,

pripremamo Plan poslovanja za 2014. godinu, te nam je za izradu istog potrebno definirati broj novih autobusa za nabavku.
Autobusi koji prometuju na linijama: Dubrovnik – Molunat, Dubrovnik – Vitaljina, Dubrovnik – Vodovađa, Dubrovnik – Cavtat i Dubrovnik – Gruda stari su devet godina. Pojedini imaju već prijeđenih do jedan milijun kilometara. S tim brojem prijeđenih kilometara i starošću, autobusi su podložni čestim  kvarovima i visokim troškovima održavanja, a zamjenska vozila iz rezerve stara su do trideset godina i  neklimatizirana  što se sve skupa loše odražava na kvalitetu usluge.

Slijedom navedenog u slijedećoj godini trebalo bi nabaviti tri autobusa prigradskog tipa čime bi se povećala pouzdanost,  kvaliteta usluge i smanjili troškovi održavanja. Stare autobuse koje bi zamijenili novim, bi reparirali i koristili  kao zamjenska vozila (rezerva) na tim linijama.

Budući da iz redovnog poslovanja nismo u mogućnosti financirati nabavku autobusa, molimo da u Vašem proračunu predvidite sredstva za navedenu namjenu. Prema današnjim cijena na tržištu autobusa i troškova financiranja procjenjujemo da bi trošak po autobusu iznosio cca 28.000,00 kuna mjesečno.

Molimo da pisano očitovanje o ovom našem prijedlogu dostavite u što kraćem roku, jer je izrada Plana poslovanja za 2014. godinu u tijeku
S poštovanjem,

Direktor Đuro Deranja dipl.ing."

Iz ovakvog dopisa ne proizlazi kolika je ukupna cijena autobusa, kao ni na koliko bi bio rok otplate. Također vrijedi napomenuti kako je konavoski pokaz 'težak' 550 kuna mjesečno, a najjeftinija karta je 17 kuna do Zvekovice, odnosno 20 kuna do Cavtata. U jednom smjeru.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist