Urednički izborZanimljivosti

DARUJEMO ‘PET DO STO’ Najdraži božićni poklon svakom Dubrovčaninu

5 do 100 jug monografija 9

Ukoliko je već niste kupili, DuList u suradnji s VK Jug AO, šest najsretnijih dobitnika daruje s idealnim božićnim poklonom – knjigom ‘Pet do sto’ koja na 560. stranica bilježi 95. godina postojanja najtrofejnijeg dubrovačkog sportskog kolektiva.

Osim što prati slijed natjecanja i događanja, ona donosi i dosad nikad objavljene fotografije iz privatne kolekcije. Bili navijač ili ne, čitanjem ćete se osjetiti dijelom ove knjige koja predstavlja riznicu sportskih sjećanja. ‘Pet do sto’ kapitalno je djelo urednika Željana Konsua stvarano gotovo dvije godine, a sadrži sve uspješne trenutke kluba, ali i razgovore s Jugašima koji su nastupali u vrijeme legendarnog Porta, Hrvojem Kačićem, Davorom Pokovićem, Perom Katušićem, Pavom Dabrovićem i Lukšom Pekom te Željkom Vukčevićem, najstarijim kapetanom koji je započeo s igranjem u Gružu. Svoja sjećanja je iznio i najstariji živući Jugov predsjednik Boro Kosović, rekorder po vremenu provedenom na toj funkciji – dvanaest godina. U knjizi su predstavljeni svi živući osvajači Olimpijskih medalja (a koji nisu više aktivni igrači): Hrvoje Kačić, Luko Vezilić, Boško Lozica, Goran Sukno, Veselin Đuho, Božo Vuletić, Ognjen Kržić, Maro Balić, Miho Bošković i Frano Vićan. Nisu zaboravljeni ni kondicijski treneri koji su kroz povijest bili važna karika u radu kluba. Prvi kondicijski trener bio je Darko Pervan davne 1937. godine. Milivoj Petković je bio pomoćni trener na Olimpijskim igrama u Moskvi. Marko Margaritoni, liječnik koji je uz klub zadnjih tridesetak godina, u svome tekstu donosi malu povijest dubrovačke medicine i dvadesetog stoljeća.

Da biste postali vlasnikom ove vaterpolske poslastice dovoljno je poslati svoje podatke na e-mail adresu nagradna@dulist.hr. Požurite osvojiti ovaj originalan dar ispod vašeg bora!

Pročitajte još

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist