DuList IN

DARIA RADIĆ SAVJETUJE Ogledalima vizualno povećajte prostor, unesite više svjetlosti i ukrasite zidove

9

S nešto malo mašte i kreativnosti, ogledala mogu učiniti čuda. Pomoću njih možete vizualno proširiti interijer, ali i učiniti ga svjetlijim ako nema dovoljno prirodnog svjetla. Ako ogledala imaju zanimljiv okvir, mogu djelovati i poput kakve umjetnine, a odaberete li upečatljiv model, možete biti sigurni da će podignuti cijelu prostoriju.

Piše/Foto: Daria Radić

Vizualno proširenje hodnika
Dobro mjesto za ogledala su zasigurno hodnici i predsoblja. Osim praktične namjene (poslužit će da se pogledate prije nego izađete iz kuće), ogledalo će često dati i potrebno svjetlo u jednoj od najmračnijih prostorija u vašoj kući.

1

Ukoliko imate dugačak i uzak hodnik vizualno ga možete proširiti ili mu dati dubinu upravo uz pomoć ogledala. Pritom ogledala možete postaviti samostalno na jedan od zidova ili ih staviti na vrata ormara u vašem hodniku. Vizualno povećanje prostora jedna je od brojnih prednosti ogledala.

2

Ako je vaša blagovaonica smještena u uskom i skučenom prostoru postavite ogledalo duž cijelog zida i u vašem prostoru ćete stvoriti osjećaj dubine i prozračnosti.

3

Zatvorene tarace
Ogledala nisu rezervirana samo za unutarnje prostore, njihove predno – sti možete iskoristiti i kod zatvore – nih taraca.

4Također, preselite pogled koji se pruža s vašeg prozora u vašu spavaću sobu tako što ćete smjestiti ormar s ogledalom nasuprot prozora. Naravno pod uvjetom da ste tim istim pogledom i zadovoljni.

5

Ogledalo kao ukras na zidu
Razmišljajte o ogledalima kao i ukrasima na zidu. Grupirajte zajedno ogledala raznih veličina i oblika sličnog dizajna i dobit ćete izvrstan akcentni zid u vašem stanu.

6

Dali ste osobni pečat vašoj spavaćoj sobi odabirom savršene tapete, ali pogled iz vašeg kreveta je monoton i prazan. Zašto ne biste smjestili toaletni stolić i ukrasno ogledalo iznad njega.

7

Osim što ćete se moći u miru popraviti svoju šminku, ogledalo će reflektirati tapetu i nećete morati u potragu za još jednom umjetničkom slikom.

Kantun vrijedan divljenja
Jedan od izvrsnih načina stiliziranja vaše komode ili konzolnog stolića je upravo i ogledalo. Postavite ogledalo pravokutnog ili okruglog oblika iznad komode ili stolića, dodajte pokoju ukrasnu vazu ili svijećnjak i dobit ćete prekrasan kutak vrijedan divljenja.

8

Ne možete pronaći odgovarajuću umjetničku sliku koja će krasiti zid u vašem dnevnom boravku? Vaše nedoumice može riješiti odabir ukrasnog ogledala odgovarajućih dimenzija koje će zasigurno skrenuti pozornost na sebe.9

Eksperimentirajte i sami otkrijte gdje će u vašem domu najbolje izgledati. Možda se iznenadite koliko prostor može drukčije izgledati samo uz pomoć ogledala.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Na Stradunu u smiraj dana

Dulist

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

Dulist

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist