Kultura

DANI POEZIJE Pjesnici svih dobi podijelit će svoje stihove s publikom

narodna knjiznica grad

Dani poezije koje organizira Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama održat će se u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u ponedjeljak, 3. lipnja s početkom u 19 sati. Prvi dio programa bit će poezija suvremenike i glazba s osvrtom na ulogu poezije u književnosti i društvu, drugi dio memento mrtvom pjesniku po izboru pjesnika i glazba, a treći dio je interakcija s publikom.

U programu će sudjelovati Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica radio Dubrovnika, prof. Maja Milošević i predsjednica udruge i književnica Ana Bašić. Isto tako, sudjelovat će pjesnici Katica Protić, Nada Lušić, Zvjezdana Macura, Neno Kera, Antun Anđelić, Stanka Sršen, Sebastijan Vukosavić, Mira Orlić, Ana Pirsljin i Nika Sršen. Program će glazbom na klaviru uveličati učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dživo Pavličević, učenik 4. razreda OGŠ u klasi prof. Marina Asić i Mia Klinac, učenica 3. razreda SGŠ u klasi prof. mentorice Katarina Šnajder.

Ovo je četvrta godina da se održavaju Dani poezije, te se s njima potiču pjesnici svih životnih dobi da izađu iz okvira samozatajnosti, te svoje stihove podijele kako s drugim pjesnicima, tako i s publikom.

 

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist